27 / 04 / 2024

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2019 yılında Çin'de bir otomobil fabrikası açmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi, o günden bu yana Çin'deki fabrikada üretilen araç sayısının 1 milyona ulaştığı açıkladı.



GIGAFACTORY, SANGHAY'DA ÜRETİMİ ARTIRACAK!

Tesla, Gigafactory Sangay'da  üretimi daha da artırmak istiyor. Fabrikada  şu anda sadece Model 3 ve Model Y araçları üretiliyor. Fakat önümüzdeki senelerde Gigafactory Sangay'ın daha fazla araca ev sahipliği yapacağı şimdiden söylenebilir.

HEDEF 20 MİLYON!

Bu arada Tesla'nın 2030 hedefinin 20 milyon araç üretimi olduğu öğrenildi. Bu hedefe ulaşmak için Teksas ve Berlin’deki Gigafactory‘lerin önemli rol üstleneceği ifade ediliyor.

TESLA 13 YILDA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ!

Açıklanan rakamlara bakılınca uzmanlar, Tesla'nın yaşanan pandemi kapanmalarına rağmen Şangay‘da başarılı bir yıl geçirdiğini belirtiyor. Elektrikli otomobil denince akla gelen ilk markalardan biri olmayı başaran Tesla, kısa zamanda önemli bir başarıya imza atmış gibi duruyor. Şirket, ilk kez 2009 yılında ilk modeli  Tesla Roadster‘ı satışa sunmuştu. Geçen 13 yılda Tesla,  elektrikli otomobillerin kabul görmesinde önemli bir rol oynadı.

Rekor tekrardan Porsche Taycan’da!

2022'nin en güvenilir ve sağlam otomobil markası açıklandı!

Ferrari'de fren sorunu: Araçları geri çağırıyor!


Geri Dön