24 / 04 / 2024

Ferrari'de fren sorunu: Araçları geri çağırıyor!

Ferrari'de fren sorunu: Araçları geri çağırıyor!

Ferrari, fren arızası olasılığı sebebiyle 2005'ten bu yana Amerika'da satılan neredeyse tüm araçları geri çağırmaya hazırlanıyor.



Amerika Birleşik Devletleri'nde Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin dosyasına göre, satılan toplam 23 bin 555 adet Ferrari modeli, potansiyel olarak hatalı bir fren hidroliği deposu kapağına sahip olduğu gerekçesiyle geri çağırılıyor.

Arızalı parçanın, fren sisteminin düzgün çalışmamasına sebep olabileceği belirtiliyor. Sorun yüzünden otomobilin tamamen fren yapabileceği söylenirken bu durumun sürücüyü ve yoldaki diğer kişileri büyük tehlikeye sokabileceğinin altı çiziliyor.

İtalyan otomobil üreticisi, Ferrari, geri çağrılan otomobillerin sadece yüzde 1’inin potansiyel olarak bu durumdan etkilenmiş olabileceğini ön görüyor. Fakat güvenlik açısından tüm araçları geri çağırarak kontrol etmek istiyor.

Araçların geri çağırılmasından sonra Ferrari, etkilenen araçlara yeni bir fren hidroliği deposu kapağı takacak ve ayrıca yeni biz yazlım güncellemesi ile olası bir durumda fren hidroliği seviyeleri düştüğünde araç sürücüleri uyaracak.

İtalyan otomobil üreticisi, sürücülerden, geri çağrılan otomobillerden herhangi biri düşük fren hidroliği uyarısı vermeye başlarsa, derhal kenara çekerek araçlarını durdurmalarını istiyor.

2005'ten bu yana Amerika'da satılmış olan tüm araçları geri çağran Ferrari, 24 Eylül’de araç sahiplerine ve bayilerine güncelleme süreciyle ilgili bildirim göndermeyi planlıyor.


Geri Dön