25 / 04 / 2024

Tesla, Şangay’da fabrika arazisi alma planını askıya aldı!

Tesla, Şangay’da fabrika arazisi alma planını askıya aldı!

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını erteledi. 



ABD’nin bir önceki Başkanı Donald Trump döneminden beri Çin’den ithal edilen elektrikli araçlar için mevcut gümrük vergilerinden hariç yüzde 25’lik vergilerin de geçerli sayılması sebebiyle Tesla, Çin’de üretilen araçların kendi küresel imalat ağındaki payını sınırlamayı hedefliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını askıya aldı. 

PLANLAR DEĞİŞTİ

Tesla daha önce Çin’de üretilen bütçe dostu Model 3 araçlarının ABD dahil olmak üzere diğer pazarlara ihracının yükseltilmesini odağına almıştı. 

Tesla, Şangay’da fabrika arazisi alma planını askıya aldı!

Tesla şu anda Çin’de üretilen Model 3 araçlarını Avrupa’ya yolluyor. Tesla ayrıca bu model araçlar için Almanya’da bir fabrika da hayata geçiriyor.

Tesla’nın Şangay’daki fabrikası yılda 500 bine kadar araç üretim kapasiteli şekilde tasarlanmıştı ve şu anda tesiste yıllık olarak 450 bin Model 3 ve Model Y aracı üretimi gerçekleştiriliyor.

ARAZİ SATIN ALMAKTAN VAZGEÇTİ

Üç kaynaktan alınan verilere göre; Tesla Çin’deki üretim kapasitesini ciddi şekilde yükseltmeyi artık planlamadığı için Mart'ta Şangay’daki fabrikasının civarındaki bir araziyi satın almak içint eklif vermekten vazgeçmişti.

Tesla’nın Reuters’a yaptığı resmi açıklamada ise Tesla’nın Şangay’daki fabrikası “planlandığı gibi geliştiriliyor” ifadeleri kullanılmıştı.

Tesla Bitcoin yatırımlarına devam edecek!

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!


Geri Dön