26 / 04 / 2024

Mesa Bahçeşehir yatırımlarını askıya aldı!

Mesa Bahçeşehir yatırımlarını askıya aldı!

İstanbul’da gayrimenkul piyasanın nabzının en hızlı attığı bölgelerden biri olan Bahçeşehir’de “yoğunluk” tartışması başladı. Erhan Boysanoğlu, KİPTAŞ’ın bölgede 4 bin konutluk Vaditepe projesi nedeniyle yatırımları askıya aldıklarını söyledi..



İstanbul’da gayrimenkul piyasanın nabzının en hızlı attığı bölgelerden biri olan Bahçeşehir’de “yoğunluk” tartışması başladı. Bölgede çok sayıda konut inşa eden Mesa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi KİPTAŞ’ın bölgede 4 bin konutluk Vaditepe projesi nedeniyle yatırımları askıya aldıklarını belirtti. KİPTAŞ’ın Bahçeşehir’e gelmesiyle bölgede yoğunluğun arttığına dikkat çeken Boysanoğlu, “Bölgede 16 bin olan konut sayısı 25 bini aştı. Biz böyle hayal etmemiştik. Mesa – Nurol ortaklığının Bahçeşehir’de yaklaşık 180 bin metrekare arazisi daha var. Ancak artan yoğunluk nedeniyle çalışmalarımızı durdurduk” dedi.


KİPTAŞ: “Plan tadilatı yapmadık”

Boysanoğlu’nun bu açıklamalarını değerlendiren KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım şunları söyledi: “Mesa Bahçeşehir’i Turgut Özal zamanında Emlak Konut kanalıyla kendisi planlamıştı. Biz o zaman Emlak Konut’un nasıl batırıldığını çok iyi biliyoruz. Araziyi TMSF’den satın aldık önceden Kentbank’ın sahibi Mustafa Süzer’in malıydı. Plan tadilatı da yapmadık. Yeşil alanı imara da açmadık, bizim yerlerimiz ucuz şeylerle yapılmaz,  Kiptaş  bir marka ve değer yaratıyor. ”


Sözcü


Geri Dön