20 / 04 / 2024

Tesla yeni fabrikası

Tesla yeni fabrikası

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını erteledi. 

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak. Fabrikanın ön inşaatının yaza kadar bitirmesi hedefleniyor.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Tesla'nın yeni rakibi Denza N7: Fiyatlarıyla dikkat çekiyor! İşte detaylar...

Tesla’nın yeni rakibi olarak tanıtılan Denza N7, 41 dolardan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Aracın teknolojik uyumlu sistemi ise görenleri hayran bırakıyor. Özellikle de gençlere hitap eden bu otomobil modeli, şimdiden ilgi çekmeye başladı. İşte Tesla’nın yeni rakibi Denza N7 hakkındaki detaylar…

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

Çiftçilere hükümetten 10 yeni müjde! Resmen açıklandı: Sıfır faizli kredi, gübre fabrikası, sera yatırımları...

Hükümetten çiftçileri ve besicileri ilgilendiren 10 yeni müjde açıklaması geldi. Bakan Vahit Kirişci, tarımdaki yeni hamleleri tek tek açıkladı. 

Rams City Haliç satışta! Rams Global'den Uzel Traktör Fabrikası arazisine 603 konutluk yeni proje!

Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisinde hayatas geçirilen Rams City Haliç projesi satışa çıktı. Projede toplam 603 adet konut yer alıyor. 

Tesla’dan yeni yılın ikinci indirimi geldi! Musk adeta çıldırdı!

Amerikalı elektrikli otomobil devi Tesla yılın ikinci indirimini yaptı. Bu indirim markadan sürpriz bir zamanda geldi. İşte detaylar…

O model için taleplere yetişemeyen Tesla’dan zam kararı geldi! Acele edin!

Gelen taleplere daha fazla dayanamayan Tesla zam kararı aldı. Geçtiğimiz haftalarda yüzde 20 indirim yapan Tesla yeni bir zam kararı almak zorunda kaldı. İşte detaylar…

Tesla’nın uygun fiyatlı otomobili için geri sayım başladı!

Model S, Model X, Model 3 ve Model Y araçlarıyla piyasada yer alan Tesla; bu modellerin yanı sıra yeni uygun fiyatlı bir otomobil üretmeyi hedefliyor. İşte detaylar...

İş arayanlara müjde! Tesla Türkiye, yeni iş ilanlarını yayımladı! 4 farklı ilan var! 

Önümüzdeki sene Türkiye'de resmi olarak faaliyete geçecek olan Tesla, dört farklı alanda iş ilanları yayımladı. İşte, başta satış danışmanı olmak üzere birçok alanda personel ihtiyacını açıklayan Tesla Türkiye'nin yaptığı duyurunun detayları...

Tesla’dan ucuz otomobil mi geliyor?

Tesla’nın kurucusu Elon Musk mevcut modellerinden daha ucuz olacak yeni bir otomobil üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Rams City geliyor! Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisine 603 konutluk yeni proje!

Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisine toplamda 603 konutun yer aldığı yeni bir konut projesi inşa edilecek İşte detaylar...

Tesla, Çin'de 1 milyon araç üretti!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2019 yılında Çin'de bir otomobil fabrikası açmıştı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi, o günden bu yana Çin'deki fabrikada üretilen araç sayısının 1 milyona ulaştığı açıkladı.

Tesla yeni fabrikası Haberi

Tesla yeni fabrikası

ABD’nin bir önceki Başkanı Donald Trump döneminden beri Çin’den ithal edilen elektrikli araçlar için mevcut gümrük vergilerinden hariç yüzde 25’lik vergilerin de geçerli sayılması sebebiyle Tesla, Çin’de üretilen araçların kendi küresel imalat ağındaki payını sınırlamayı hedefliyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını askıya aldı. 

PLANLAR DEĞİŞTİ

Tesla daha önce Çin’de üretilen bütçe dostu Model 3 araçlarının ABD dahil olmak üzere diğer pazarlara ihracının yükseltilmesini odağına almıştı. 

Tesla şu anda Çin’de üretilen Model 3 araçlarını Avrupa’ya yolluyor. Tesla ayrıca bu model araçlar için Almanya’da bir fabrika da hayata geçiriyor.

Tesla’nın Şangay’daki fabrikası yılda 500 bine kadar araç üretim kapasiteli şekilde...