20 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu 10 projeye birden başlıyor!

Ali Ağaoğlu 10 projeye birden başlıyor!

Ali Ağaoğlu: Krizde 1000 dönüme yakın arazi aldım. Şimdi sırayla buralara proje başlatıyorum. 10 projem hazır



Özel hayatından basınla ilişkilerine kadar sorgulanan Ataşehir bölgesinde binlerce konut inşa eden müteahhit Ali Ağaoğlu, global ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarının sonuna gelindiğini belirterek, '2010 yılında krizden çıkışın işaretleri geliyor. Faizlerde yaşanan düşüş, konut sektöründe etkisini göstermeye başladı. Özellikle İstanbul'da konuta yönelik büyük bir potansiyel var. Bu talebi karşılayabilmek için 2010 yılında krizin etkilerinin ortadan kalkacağını öngörerek, 10 proje birden hazırladık. Bu aydan itibaren onları sırayla satışa sunacağız. Ruhsat onaylarını bekliyoruz' dedi.

ÇEKMEKÖY'E ARTİSTİK PROJE
Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ağaoğlu da yeni dönem projelerini anlattı. Ağaoğlu, şehir ay içinde lansmanı başlamak üzere yıl sonuna kadar 10 proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ağaoğlu, bu projelerin ikisinin Ispartakule'de, ikisinin Bahçelievler'de, ikisinin Doğu Ataşehir'de, birinin Esentepe'de, birisinin Bomonti'de, birisinin Maslak'ta ve diğerinin ise Seyrantepe'de olacağını açıkladı ve şöyle devam etti: 'Boğaz'da aldığımız eski Carlton Otel arazisinin deniz kenarındaki parselinde otel, yol kıyısında ise rezidans projeleri olduğunu ama bunun henüz ruhsat ve izin aşamasını geçmedi'.

Yine 2010 yılında Çekmeköy'de artistik bir proje hazırladıklarını da söyleyen Ağaoğlu, Esentepe'de eski otomobil galerilerinin yerinde şimdiki Astoria'ya komşu residence projesinde tabelalarının belediye tarafından kaldırıldığını ama projenin iptal edilmeyip, gerçekleşeceğini dile getirdi. Bomonti'deki 12 bin metrekarelik yeni aldıkları arazi üzerine de residence planladıklarını belirten Ağaoğlu, bu projelerin hedef kitlelerini belirlemek için şimdiden çalıştıklarını belirtti. İlk planda bu ay içinde Ispartakule projesini satışa çıkaracaklarını açıklayan Ağaoğlu, 'Krizin bitiş işaretleri geliyor. Tünelde ışığı gördük. Buna arazi alımlarımızla ve projelerimizi öne çekerek, cevap veriyoruz' dedi.

İLK OFİS PROJESİ: MY PRESTİGE
AĞAOĞLU, Ataşehir bölgesindeki projelerinden daha önce residence için ayırdığı bir bölümü ofise çevirdi. Halen inşaatın yüzde 70'i tamamlanan MyPrestige adı verilen yeni proje 70-358 metrekare arası ofis ve mağazalardan oluşuyor. Yeni proje, ofis sahiplerine merkezi çok dilli sekreterlik hizmeti, temizlik ve catering hizmetleri, ortak toplantı odaları, otopark ve vale parking gibi pek çok hizmeti sunuyor. İstanbul'un finans merkezi olmaya aday Ağaoğlu'nun ilk ofis binası projesinde bir helikopter pisti ile heliport ile helikopter kiralama servisi de bulunuyor. Projedeki en küçük ofis binası 348 bin liradan satılırken, en pahalı ofis ise 1 milyon 789 bin liradan satılıyor. Yüzde 20'lik faizsiz peşin ödemenin yapılacağı kampanyada 31 Ocak 2010 tarihine kadar yüzde 20 ara ödeme isteniyor. Kalan yüzde 60'lık bakiye ise 60 aya yüzde 0.99 faiz ile vadelendirilebiliyor. Kampanya 30 Eylüle kadar geçerli.

60 MİLYON TL GELİR BEKLİYOR
KRİZ döneminde İstanbul'da 1000 dönüme yakın arazi topladıklarını açıklayan Hüseyin Ağaoğlu, bu arazilerde yeni proje hazırlıklarının sürdüğünü, her bir ruhsat için 400 imza gerektiğini, bunları hızla tamamlayıp, projeleri satışa sunacaklarını açıkladı. Ağaoğlu, konut projelerinden sonra ilk kez modern ofis binası üretip, satışa çıkardıklarını da belirtirken, 'ilk MyPrestige projemizden 60 milyon TL gelir bekliyorum' dedi. Yeni dönemde konutun yanı sıra lüks ofis ve otel projelerine devam edeceklerini de açıklayan Ağaoğlu şöyle devam etti: 'Uludağ'da imar planıyla ters düşmeleri yüzünden oteli kapattık.  Bakanlıktan gelen 'Aç' yönlü talepleri reddettik. Uludağ'daki tesislerini üç bakanın imzasını taşıyan İmar Plan taslağına göre yaptık. Bunu yasalaştırmayan yönetim olayları bu hale getirdi. İmar Planı değişene kadar Uludağ otellerimi açmayacağım.'
Akşam


Geri Dön