29 / 03 / 2024

Ali Ağaoğlu Amcazade Yalısı'nın haremliğine taşınacak

Ali Ağaoğlu Amcazade Yalısı'nın haremliğine taşınacak

Bugüne kadar 'My' konseptli konut projeleri ile 20 binden fazla kişiyi ev sahibi yapan Ağaoğlu İnşaat'ın sahibi Ali Ağaoğlu Vaniköy'deki yalısının kapılarını SABAH'a açtı...

 



Onlar Türkiye'nin dört bir yanında konut projeleri geliştirip, şantiyeler kuruyorlar... Hem binlerce kişiyi ev sahibi yapıyorlar hem de inşaatlarında binlerce kişiye istihdam yaratıyorlar... Kimisi şehrin ortasında kurduğu gökdelenin tepesine yemyeşil bahçeler yerleştiriyor, kimisi ise 39 metrekarelik alanı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyor... Peki her keseye uygun konut projeleri geliştiren 'Türkiye'nin Emlak Kralları' nerede yaşıyor? Evlerini nasıl dekore ediyorlar? Klasik mi yoksa modern tarzı mı seviyorlar? Bu soruların cevaplarını bundan böyle hafta sonları SABAH'ta bulacaksınız...İlk durağımız Vaniköy... Ali Ağaoğlu'nun konuğuyuz....

Ağaoğlu'nun yalısı en az inşaatları kadar iddialı. 4 katlı evin içi toplam bin metrekareden oluşuyor. Yalıya mütevazı bir bahçeden giriliyor... Ağaoğlu, evini koyu renkli mobilyaların hakim olduğu Osmanlı iç mimarisinden esinlenerek dekore ettirmiş. Dekorasyonu kendi şirketindeki iç mimarlara bırakmış. Evde Osmanlı motifleri hakim olsa da rahat bir kullanım tarzını tercih ettiğini söylüyor.

OSMANLI'DAN FENDİ'YE
Fendi marka koltuklar, ağır Osmanlı mimarisini renklendiren unsurlar arasında dikkat çekiyor. Koyu kahverengi takımların ağır bastığı salonda, Ağaoğlu'nun en sevdiği ressam olan İsmail Acar'ın bir tablosu var. Tabloyu soruyoruz. Gücü temsil ettiğini söylüyor. Ağaoğlu, "Salondaki tablonun dışında evin çeşitli bölümlerinde 5 tane daha İsmail Acar tablosu var" diyor.

SANAT MÜZİĞİ ÂŞIĞI
Evin en dikkat çeken bölümlerinden Ağaoğlu'nun da en sevdiği bölüm ise fasıl odası. Ağaoğlu, 15 günde bir ya da ayda bir bu odada fasıl partileri düzenliyormuş. Bu partilerin vazgeçilmez konuğu ise sanatçı dostu Tarkan'mış. Tarkan ile birlikte bu odada şarkılar söylüyorlarmış. Ağaoğlu, "Sanat müziğini çok seviyorum. Arkadaşlarımla fasıl partileri düzenliyorum. Tarkan da geliyor" diyor.

KIRMIZILI BİLARDO BOĞAZ MANZARALI YATAK ODASI
Ağaoğlu evinde vakit geçirmeyi seviyor, tabii vakit bulursa...Yalıda pek fazla vakit geçirememekten yakınıyor. Sabah güne çok erken başlıyormuş. 7'de kalkıp, kahvaltısını yapan Ağaoğlu, erkenden işinin başında oluyormuş. Ofisin çaycısından bile daha erken saatte işe gittiğini, akşamları ise genellikle geç geldiğini, yani yalının keyfini istediği gibi çıkaramadığını söylüyor. Evi gezmeye devam ediyoruz. Alt katta kırmızı renklerin ağırlıkta olduğu bilardo odası dikkatimizi çekiyor. Boş vakitlerinde evde bilardo oynadığını anlatıyor. Evin en üst katında ise içinde jakuzinin de olduğu Boğaz manzaralı yatak odası bulunuyor.

Trafik varsa helikopter ya da tekneyi kullanıyor
Evin salonu Boğaz'ın hemen kenarındaki teras bahçeye açılıyor. Teras bahçede bir yemek masası var. Yanında bahçe mobilyaları yer alıyor. Güzel havalarda yemekler burada yeniyormuş. Hatta şirketin üst düzey yöneticileriyle iş toplantıları da bazen burada yapılıyormuş. Röportajımız sırasında şirketin yöneticilerinin toplantı için eve gelmesine tanık oluyoruz. Ağaoğlu, dostlarını bahçede ağırlamayı sevdiğini söylüyor. Otomobil koleksiyonu olan Ağaoğlu'nun bahçesinin hemen önünde bir yat gözümüze çarpıyor. Ağaoğlu, Avrupa yakasına geçerken trafiğe takılmamak için bazen yatı bazen de helikopterini kullandığını söylüyor.

'Ben yaptığım evde otururum'
Ağaoğlu, müteahhitlerin kendi yaptıkları konut projelerindeki dairelerde oturmadıklarını ancak kendisinin kendi projesinde vakit geçirdiğini söylüyor. Ağaoğlu, "Ailem ve çocuklarım kendi yaptığımız projelerdeki dairede oturuyor. Ben de zaman zaman vakit geçiririm. Bizim daireyi satınca müşteriyle ilişkimiz bitmez. Zaman zaman gider eksikler nelerdir bakıp, daire sahipleriyle iletişimde oluruz" diyor.

Amcazade Yalısı'nın haremliğine taşınacak
Ağaoğlu, 2 yıl sonra en eski ahşap Amcazade Yalıları'nın haremlik bölümüne taşınmayı düşünüyor. Karlofça Anlaşması'nın imzalandığı 300 yıllık yalıları 2007'de yap-işlet-devret modeli ile alan Ağaoğlu, kazı ve restorasyon çalışmaları devam eden yalı arazisinde bulunan 5 yapıyı iddalı bir projeyle turizme kazandırmayı amaçlıyor. Yapıların 2 katlı toplam bin 800 metrekare büyüklüğündeki haremlik bölümünü de kendisi için restore ettiriyor. Ağaoğlu, "Yalıda her şey aslına uygun olacak" diyor. Bu arada yalıların restorasyonu için 100 milyon dolar civarında para harcıyormuş.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön