25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu başarısının sırrını anlattı!

Ali Ağaoğlu başarısının sırrını anlattı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu başarısının sırrını Sabah Gazetesi muhabirlerinden Burcu Aldinç'e anlattı. Ağaoğlu, çok çalış, teknoloji eğitimi al, samimi ve dürüst ol, gazete oku gibi öğütler verdi...





ÇOK ÇALIŞ 

Başarının ilk sırrı tabii ki çalışmak. Doğru çalışmak, inatla çalışmak, yılmamak. Hayatın her aşamasında, ister ekonomik anlamda çok güçlü olun, ister iş hayatına yeni atılmış, karşınıza zorluklar çıkacaktır. Engele önce omuz vur yık, yıkamazsan sağından geç, olmadı mı solu dene. Geri döndüğün zaman zaten kaybettin demektir.


TEKNOLİJİ EĞİTİMİ AL 

Teknolojiyi takip etmeden olmaz. Gerekirse bu konuda eğitim almak lazım. Ben teknoloji kullanmıyorum, hayatımda hiç mesaj atmadım. Ama bu alana en fazla para yatıran firmaların başında geliyorum.


SAMİMİ OL 

Samimiyet çok önemli. Hayatta rol yapıyorsan başarılı olma şansın yok. O rol bir yerde su yüzüne çıkar. İşini severek yapmazsan başarılı olamazsın. Ben örneğin dünyaya bin kere daha gelsem yine müteahhitlik yapardım.


DÜRÜST OL 

Dürüstlük son dönemde prim yapmıyor gibi görünse de uzun vadede dürüst olan mutlaka kazanır.


GAZETE OKU 

Kötülüklerin anası cehalettir. Eğitim şart. Ama pratikle birleştirirsen başarı getirir. Sadece diploma yeterli değil. Gençler eğitim alıyor ama bu sırada dünyada neler olup bitiyor bakmıyor. Oysa beğenmediği köşe yazarlarını bile takip etmeli. Her sabah muhakkak biraz siyaset, biraz ekonomi haberlerini okumalı. Sadece başlığa bakmakla, magazin okumakla bu iş olmaz. Ben hayatım boyunca sabah 07.00'de kalktım ve güne gazete okuyarak başladım.


STAJ YAP 

Kendi kızıma okuldan sonra çeşitli departmanlarda staj yaptırıyorum. Erken iş hayatına atılmak, müteşebbis olmak lazım.


ÜRET 

Dünya nüfusu yedi milyarı geçti. Üretmeyen kazanamaz. Fikir üret, patent al, milyonlar kazanabilirsin. Özellikle geleceğin sektörleri arasında gıda ve teknoloji ön plana çıkıyor.


KORKMA 

Hata insanlara mahsus. Hata yapmaktan korkmamak lazım. Kaybetmesini bilmeyen adam kazanmasını bilemez. Ticarette karla zarar eşittir. Yılmayacaksın, yeniden yapacaksın.


HEDEF KOY 

Hedefi olmayan insan boş çuvaldır ve boş çuval ayakta duramaz.


Burcu Aldinç-Sabah Gazetesi


Geri Dön