26 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Konut ihtiyacı 30 yıl daha devam eder!

Ali Ağaoğlu: Konut ihtiyacı 30 yıl daha devam eder!

Ali Ağaoğlu Türkiye’nin en çok tartışılan isimlerinden biri. İş hayatıyla olduğu kadar özel yaşamıyla da sürekli gündemde. Ağaoğlu, Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda konut ihtiyacının 25-30 sene daha süreceğini belirtti.



Ali Ağaoğlu Türkiye’nin en çok tartışılan isimlerinden biri. İş hayatıyla olduğu kadar özel yaşamıyla da sürekli gündemde. Özellikle eşleri ile ilgili açıklamaları nedeniyle eleştirilen iş adamı, konut ihtiyacının 25-30 sene daha süreceğini söyledi.


Boğaziçi Köprüsü'nün Ortaköy ayağındaki koruluk alan... Alarko Holding tabelasının altından geçip yukarı kıvrılıyoruz. Ali Ağaoğlu, yardımcılarıyla birlikte kapıda karşılıyor bizi. Oturur oturmaz teybi açmak için izin istiyorum" diyor.


- Kaç kişilik yakın çalışma ekibiniz var.


Çok var. Ekibim iyidir. Zaten ortada bir başarı varsa bu ekip sayesindedir. Dinlerim onları. Gerçi ben ameleyi bile dinlerim. Kazma kürek nasıl tutulur, gider ameleden öğrenirim. Sene 1982. Bostancı şantiyesine gece tuğla geldi. Amele kıraathanesine gittim. Adamlar kağıt oynuyor. Güzel de giyinmişim böyle. Her zaman güzel giyinirim zaten ben. Adamlar fazla para istedi. Öyle mi dedim, yanaştırdım kamyonu. Bir kamyon tuğlayı bekçiyle beraber boşalttım. Gömleğim, göğüslerim falan paramparça oldu. Lağım tıkansa elimi sokar açarım. Benim egom yoktur.


- Çalışanlara iyi para veriyor musunuz?


Veriyorum. Bir amele günlük 70-80 lira alır. Sigortası olmayan iş başı yapamaz. Bizim iş güvenliği açısından bir şantiyede 186 kişi çalıştırıyoruz. İş güvenliği konusunda çok titizim ben.



Ali Ağaoğlu: Konut ihtiyacı 30 yıl daha devam eder!



DOĞAL OLDUĞUM İÇİN BAŞARILIYIM 


- Siz aslında son derece ciddi birisiniz. Bu matrak tarzı, pazarlama taktiği olarak mı kullanıyorsunuz. Yaptığınız her şey patlıyor çünkü.


Ben hayatımda her zaman, ya olduğum gibi ya da göründüğüm gibi olurum. Bu yüzden başarılıyım.


- Bu binaları evleri yapıyorsunuz. Halkın bu konut ihtiyacı bitmez mi. Konutta kriz olacak diyorlar.


Konut satışları en az 25-30 sene daha böyle devam eder. Şu anki hızımızı daha da artırmamız lazım. Nüfusumuz dinamik çünkü.


- Kaç konut yaptınız bugüne kadar?


Bugüne kadar 35 binin üzerinde konut yaptım. Toplu konutun patladığı 80'li yıllarda, aynı anda bin konutlu inşaatlar yaptım. Şu an bizim için bin konutlu projeler çocuk oyuncağı.


- Şu anki ekonomik büyüklüğünüz nedir Ali Bey?


Parasal değerini hesaplamadım. Ama şu anda 15 binin üzerinde adam çalıştırıyorum. Devam eden 6-7 inşaat var. Bakırköy'de Central Park diye bir projeye başlıyorum yakında. Reklamında gene ben oynadım. Bodrum'un yarısı benimdir mesela...


- Sinan Çetin mi çekti yeni reklam filminizi yine?


Yok yok. Yabancı bir yönetmen çekti.   


- Neden Sinan Çetin'den vazgeçtiniz.         


Sinan Çetin mezun oldu artık. Çok güzel işler yaptık önceden. Dostumdur. İyi arkadaşımdır.


- Valla iyi bir reklam malzemesisiniz.


Benle ilgili çıkan haberler en çok okunan haberler oluyor.


- Ekonomik olarak sıkıntı yaşadınız mı gerçekten böyle.


Hiç hiç. O gazeteci daha sonra geldi yanıma özür diledi.


PANAMA'DA HESABIM YOK YÜZDE YÜZ YERLİ VE MİLLİYİM 


- Panama'da off-shore hesabı olan Türklerden biri siz misiniz yoksa?


Allah korusun. Benim yurtdışında bir kuruşum, evim bile yok.


- Miami'de evi olanlardan değil misiniz, herkesin var.


Bırak Miami'de evi, hayatımda bir defa olsun Amerika'ya gitmedim.


- Dubai'de yatırımınız var sanıyorum. Başka...


Yatırım yok orada. Sadece büyük bir ofisim var. Başı sıkışan her Türk benim ofisime gider. Orası Türk ofisi gibi çalışıyor. Parası bitenlere harçlık bile veriyoruz.


- Yeni MB Başkanı'nı nasıl buldunuz. Faizler düşer mi?


Tanımıyorum kendisini. Ama iyi olduğu söyleniyor. Faizler yüzde 1'in altına düşmesini bekliyorum. Bu faiz oranlarıyla Türkiye'de yatırım yapmak çok güç. Genç nüfusa iş ve aş vermezsen olmaz. Genç insan kaynağı el bombası gibidir. İş ve aş vermezsen, el bombasını karşıya atarsan patlar. Elinde patlarsa seni imha eder. Onun için Türkiye yüzde 5'in üzerinde büyümeye muhtaç bir ülkedir.




Şaban ARSLAN/Sabah


Geri Dön