24 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Konut fiyatlarının düşmesini beklemek hayal!

Ali Ağaoğlu: Konut fiyatlarının düşmesini beklemek hayal!

Ağaoğlu Çekmeköy Park projenin lansmanında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "Konut fiyatlarının düşmesi hayal" şeklinde açıklamada bulundu.



Dün Ağaoğlu Çekmeköy Park projenin tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 1994, 2001 ve 2008 gibi kriz dönemlerinde dahi projelerini sattıklarını vurguladı. 


Ağaoğlu,  "Şu anda da dünya sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Özellikle bizim coğrafi olarak bulunduğumuz bölge. Ama biz işimize devam etmek zorundayız." dedi.


"KONUT FİYATLARININ DÜŞECEĞİNE KESİNLİKLE İNANMIYORUM"


Türkiye'de değil, dünyada sıkıntılı bir dönem yaşandığına işaret eden Ali Ağaoğlu, "Konut satışlarda bir yavaşlamanın olduğu doğru... Bunu aşmanın yolu 'satamıyorum' diye ağlamak değil. Fedakarlık yapacak, karını paylaşacak." dedi. Yeni ve nitelikli konuta ihtiyacına değinen Ağaoğlu, "Deprem gerçeği kaçınılmaz. İnsanların yeni ve güvenli binalara ihtiyacı var. Ancak insanların yeni konuta erişiminde sorun var. Karlarımızdan ciddi fedakarlık yapıyoruz." ifadelerini kullandı.


Bir dönem 'ne yaparsam satarım' döneminin eskide kaldığını dile getiren Ağaoğlu, " Ehil olan olmayan, maddi gücü olan olmayan herkes sektöre dalmıştı. Şimdi öyle bir dönem yok. Ekmek aslanın ağzında değil, ekmek aslanın kalın bağırsağında... Herkes hesabını iyi yapacak. Talepte eksilme yok hatta artış da var ama erişim sorunu var. 4-5 doğruyu bir araya getirdiğinizde başarıyı yakalıyorsunuz." diye konuştu.


Konut fiyatlarının yüksek olmasının arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağlayan Ağaoğlu, "Arsa fiyatı düşmez. Konut maliyet fiyatlarında da enflasyondan dolayı gerileme olmayacağına göre konut fiyatlarının kesinlikle düşeceğine inanmıyorum. Fiyatların aşağıya gelmesini beklemek hayal olur. Ben aşağıya gelmeyeceğine eminim." karşılığını verdi.


MEDYATİKLİĞİN FATURASINI ÖDEDİK


Ağaoğlu, Bakırköy projesiyle ilgili olarak  "Orada bize iptal kararı veren hakimlerin hepsi şu an tutuklu ama maalesef verdikleri kararlar geçerli. Orada medyatikliğin faturasını ödedik. Bakırköy'deki projemiz belki de İstanbul'un en güzel projelerinden bir tanesi. Yasal süreç hakkında bir şey diyemem, devam ediyor. Temennimiz en kısa zamanda adaletin yerini bulması." şeklinde konuştu.



Habertürk


Geri Dön