16 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu nerelerde arsa stoğu yapıyor?

Ali Ağaoğlu nerelerde arsa stoğu yapıyor?

Ali Ağaoğlu için konut sektörünün bir numarası dersek abartmış olmayız. Forbes listelerine göre Türkiye'nin en zengin 10 kişisi arasında. Peki Ali Ağaoğlu bu zenginliğini neye borçlu? İşte cevabı..



Ali Ağaoğlu için konut sektörünün bir numarası dersek abartmış olmayız. Renkli kişiliği ile tanınan Ali Ağaoğlu 1954 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya gelmiş. 1977 yılına kadar babasıyla hareket etmiş. Babasıyla ticari olarak yollarını ayırdıktan sonra Ağaoğlu İnşaat'ı kurmuş. 


1980'li yıllarda daha çok küçük inşaatlar yapıp satmış. Bir taraftan da Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy'de araziler toplamış. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve TEM otoyolu yapılmadan önce o bölgelerde ciddi arsa stokları yapmış. 1990'ların sonunda ise ilk markalı konutlarını üretmeye başladı. Kamuoyunda tanınmasını sağlayan ilk 'My World' ve 'My Office' projelerini hayata geçirdikten sonra istanbul'un değişik noktalarında birçok markalı konutta imzası görülmeye başladı. Ali Ağaoğlu 2000'li yıllardan günümüze inşaat sektörünün en popüler ismi oldu. Forbes listelerine göre Türkiye'nin en zengin 10 kişisi arasında. Ağaoğlu, şimdi de eğitim sektörüyle ilgilenmeye başlamış. İnşaat ve konut sektörüne dönük bir ihtisas üniversitesi kurmak için yola çıkmış. Bu konuda da Prof. Dr. Kerem Alkin ile dirsek temasındaymış. Şimdilik hazırlık çalışmaları yürütülüyormuş. 2016 Haziran ayına kadar da YÖK'e (Yüksek Öğretim Kurulu) müracaat yapılması planlanıyormuş. Eğitim ve öğretime ise 2017'de başlanması hedefleniyormuş. Üniversite binası olarak Agaoğlu'nun Ataşehir'deki merkezi kullanılacakmış. Bakalım Ağaoğlu, konuttaki başarısını eğitim sektöründe de yakalayabilecek mi... 


Para


Geri Dön