26 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Şeyhler bizden saray istiyor

Ali Ağaoğlu: Şeyhler bizden saray istiyor

Ağaoğlu, Körfez ülkelerinden sürekli proje yapması için talep geldiğini belirterek, 'Şeyhler "Bize saray, malikane yap" diyor. Ancak benim ülkemin daha çok konuta ihtiyacı var' dedi



Trabzon'lu, kendi deyimiyle 'Oflu' ve '22 yaşında' olan 40 yıllık inşaatçı Ali Ağaoğlu, şimdiye kadar 100 bin kişiyi ev sahibi yapmanın verdiği mutlulukla, yapacak daha çok işi olduğunu söylüyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, baba mesleği inşaatçılığa 1970'de başladığını, kendi şirketini ise 1977'de kurduğunu belirtti. Her şeyde mütevazi olduğunu ama işinde mütevazi olamayacağını kaydeden Ağaoğlu, "Yaptığım her işte iddialıyım. İlk kendi projemi 1981'de İçerenköy'de yaptım. Türkiye'nin ilk 18 katlı binasıydı. Türkiye'de nitelikli konutun ilk örneğini biz oluşturduk, sektörde dönüm noktası yarattık. Birçok konuda yurt dışına know-how verecek durumdayız. 300'ün üzerinde mimar, mühendis kadromuzla Türkiye'nin en kurumsal firmalarından biriyiz. İstanbul'daki konut sektörünü benden daha iyi bilen kimse olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'CANLI TABUTTA YAŞIYORUZ'
Şimdiye kadar 20 bin konut inşa ettiğini dile getiren Ağaoğlu, yurt dışından sürekli proje teklifleri geldiğini söyledi. Ağaoğlu, şunları kaydetti: "Körfez ülkelerinin tamamından olmak üzere, İran, Rusya gibi birçok ülkeden sürekli proje yapmam için teklif geliyor. Şeyhler devamlı, 'Gelin bana saray yapın, malikane yapın, ülkemde konut projeleri gerçekleştirin' diyor ama ben vatandaşıma konut yapmak istiyorum. Dışarda bir proje düşünmüyorum." Türkiye'deki konutların yüzde 70'inin güvenli olmadığının altını çizen Ağaoğlu, "Evlerin yüzde 70'i canlı tabut. 7'nin üzerinde bir depremde İstanbul ayakta kalmaz. Evleri yıkıp, yeniden yapmalıyız" dedi. Ağaoğlu, bu evlerin, ev değil barınak olduğunu belirterek, "İstanbul'un yüzde 70'i hala arsa. Türk insanı daha güvenli evlere layık" diye konuştu.

BİR DAİRE İÇİN 400 İMZA GEREKİYOR
"Enerjimin yüzde 40'ını işi yapmaya harcıyorum, yüzde 60-70'ini bürokrasiyi aşmakla harcıyorum. Bir inşaat projesinin arkasında 350-400 imza var. Bu azaltılmalı. Ayrıca sektörün üzerinde ciddi bir vergi yükü var. Bir evin maliyetinin yüzde 40'a yakınını vergi oluşturuyor. Bu da hafifletilmeli."

YÜZDE 1 PEŞİNATLA KONUT SAHİBİ YAPIYOR
Ağaoğlu, Eltes Güneşi ve Eltes Gold Residence'da uyguladığı kampanyasıyla, yüzde 1 peşinatla ev sahibi yapıyor. Yüzde 30 tutarındaki ara ödeme ise Ocak 2011'de yapılacak. Eltes Güneşi'nde fiyatlar 253-435 bin lira arasında, Eltes Gold Residence'da 295-560 bin lira arasında değişiyor. Kampanyada 100 bin lira için 60 ay vadede yüzde 0.99 faiz oranı, 120 ayda ise yüzde 1.24 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor. Kampanya 10 Mayıs'a kadar geçerli.

ALİ AĞAOĞLU'NDAN...
Çok yakında Doğu Ataşehir'de büyük bir projeye başlıyoruz.

Dönem dönem çalışan sayımız 10 bini aşıyor.

Yurt dışından, 6 ülkeden, 10 üniversiteden, hocalar dahi gelip bizim yanımızda staj görüyorlar. 4 yılda, 400'den fazla stajer aldık.

Bugüne kadar 20 bin konut inşaa ettik. Ortalama 100 bin kişiyi konut sahibi yaptık.

Şimdiye kadar bizden ev alan ve mutsuz olan hiç kimse olmadı. Tüm projelerimizi takip eden, her yaptığımız projeden daire alan müşterimiz var.

Bizden konut alanların yüzde 80'i referansla geliyor. Öyle ki, Bahçelievler projemizin daha reklamı çıkmadan, yüzde 80'i satıldı.
Takvim


Geri Dön