18 / 04 / 2024

Ali Hakan Karahalil: Tarım arazileri olumsuz etkiledi!

Ali Hakan Karahalil: Tarım arazileri olumsuz etkiledi!

A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, konu ile ilgili tarım arazilerinin parçalı halde saklamamasından olumsuz etkilendiklerini dile getirdi.



A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, gayrimenkul sektörünün son yıllarda özellikle arsa yatırımı konusunda hükümetin gelişen , şehirlere uyguladığı imar plan ve proje çalışmalarıyla oldukça talepkar bir konuma geldiğini ifade etti. Karahalil, "Ancak bu yatırım branşı konusunda tarıma elverişli arazilerin parçalı halde artık satılamama hususu birçok yatırımcıyı ve gayrimenkul esnafını olumsuz yönde etkiledi" dedi. 


"GEREKİRSE GÜNCELLENMELİ" 


Tarım arazilerinin çok parçalı bir biçimde dağılması ve satılmasının ülke tarımını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen Karahalil, "Ekilmeyen, tarım verimi olmayan ve sadece tapunun üzerinde tarla yazdığı için bu hükme sokulan arsaların satış imkanının kaldırılması ve yatırım, proje çalışmalarının engellenmesi oldukça yanlıştır. Söz konusu çalışma yapılırken ve kanun uygulanırken detayları ve çerçevesi daha net bir biçimde değerlendirilmeli, gerekirse güncellenmeli bunun sonucunda da gayrimenkul yatırımcıları ve esnafı mağdur edilmemelidir" dedi. 


Sabah Ankara 


Geri Dön