25 / 04 / 2024

Ali İhsan Yavuz: Devletimiz Malatya, Van ve Elazığ depremlerinde de konut yaptı ve teslim etti!

Ali İhsan Yavuz: Devletimiz Malatya, Van ve Elazığ depremlerinde de konut yaptı ve teslim etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "İzmir'den önceki depremlerde de devletimiz, o şefkatli yönünü ortaya koydu, Malatya, Van ve Elazığ'da konut yaptı ve teslim etti" dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz,  merkez üssü Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında devletin bütün imkanlarıyla bölgede olduğunu belirtti. 

Yavuz, partisinin Serpan Belediyesi Salonunda düzenlenen Serpan İlçe Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sakarya olarak deprem psikolojisini en iyi anlayacak illerden biri olduklarına dikkat çeken Yavuz, dünden beri deprem anılarını tazelediklerini, yaşadıklarının akıllarına geldiğini belirtti.

Serpan Belediyesince afet anında vatandaşlara daha çabuk ulaşılması ve hızla müdahale edilebilmesi amacıyla geliştirilen mobil afet uygulamasının herkes tarafından kullanılması gerektiğini tavsiye eden Yavuz, "Ne kadar önemli bir uygulama çünkü orada yardım butonu var. Nerede toplanacağınız yönünde size yol gösteren ve sizin yerinizi net bir şekilde ortaya koyan uygulamadan bahsediyoruz. Bu anlamda İzmir'de de bu hadise yaşanmışken 'Sonra değil, şimdi' diyoruz" dedi. 

- "Devlet güçlü olmasaydı tüm bunlar olamazdı"

Yavuz, Türkiye ve Sakarya'nın deprem kuşağında yer aldığını, bu nedenle depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğine vurgu yaparak, "Elbette İzmir'de de bir kısım zorluklar yaşanıyor. Sonuçta bina çöküyor ve enkaz altında birileri kalıyor, belki can veriyor. Zor şartlar ama elhamdülillah devlet anında orada şimdi. İzmir'den önceki depremlerde de devletimiz, o şefkatli yönünü ortaya koydu, mağdur olan, zarar gören kardeşlerimize ulaştı. Malatya, Van ve Elazığ'da konut yaptı ve teslim etti" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'deki depremzedelere en kısa sürede konut yapılacağını söylediğini hatırlatan Yavuz, "Devlet güçlü olmasaydı tüm bunlar olamazdı" diye konuştu.

Tunç Soyer'den deprem çalıştayı açıklaması!


Geri Dön