19 / 04 / 2024

Ali Küç Muş'a okul yaptırdı!

Ali Küç Muş'a okul yaptırdı!

Ali Küç, 2 yıl önce kaybettiği oğlu Fatih Küç için Muş'un Karakale Beldesi'nde ilköğretim okulu yaptırdı



ABD'de bir tren kazasında üç yıl önce 13 yaşındayken hayatını kaybeden Fatih Küç'ün ailesi, kaza nedeniyle aldığı tazminatla Karakale Beldesi'nin içinde bilgisayarların da olduğu 8 derslikli ilkokul yaptırdı

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Ali Küç, 2 yıl önce bir tren kazasında kaybettiği oğlu Fatih Küç için ödenen tazminat parasıyla Muş'un Karakale Beldesi'nde ilköğretim okulu yaptırdı. Aldığı tazminatın miktarını açıklamak istemediğini belirten Küç, Fatih Küç İlköğretim Okulu'nu her yıl ziyaret edeceğini söyledi. San Francisco'da lokanta işletmeciliği yapan evli ve 3 çocuk babası Ali Küç'ün 13 yaşındaki en küçük ve tek erkek çocuğu Fatih Küç, 18 Nisan 2006'da okula giderken trenin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından açılan davada haksız bulunan demiryolları tarafından ödenen tazminatı harcamayan Küç Ailesi, bu para ile oğullarının adını yaşatmaya karar verdi.

Yarın öğretime açılacak

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşen Ali Küç, Türkiye'de Fatih Küç'ün adını taşıyacak bir okul yaptırmak istediğini belirtti. Yetkililerin birkaç alternatif gösterdiği Bingöllü Küç ailesi, en uygun yer olarak Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Karakele Beldesi'ni seçti. Muş Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile temasa geçen Ali Küç, 2009'un Nisan ayında kütüphane, laboratuvar ve okul öncesi sınıfın bulunduğu 2 katlı 8 derslikli ilköğretim okulunun temelini attırdı. İnşaatı 6 ayda tamamlanan Fatih Küç İlköğretim Okulu 2 Ekim'de eğitim ve öğretime açılacak. 1985 yılının Haziran ayında Amerika'ya yerleştiğini belirten Ali Küç, bir taraftan oğlunun anısına yaptırdığı okulun açılışına katılmanın heyecanını yaşarken, diğer taraftan da buruk bir sevinç içinde olduğunu belirtti. Demiryolları tarafından ödenen tazminat miktarını açıklamak istemeyen Ali Küç, şöyle konuştu: "Allah kimseye evlat acısını göstermesin. Perişan olduk. Suçlu bulunan demiryollarının ödediği parayı harcayamazdık. Ne yapalım diye düşünürken, onun adını yaşatacak bir okul yaptırmaya karar verdik. Yapılan bir dizi görüşmelerin ardından okula ihtiyaç duyulan Karakale'de karar kıldık. Kısa sürede okulu tamamladık. Burada okuyan her öğrenci artık benim evladım gibi. Her yıl ailece gelip burayı ziyaret edeceğiz. Eksik olanları ne ise gidermeye çalışacağız." Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise "Burada eğitim ve öğretim görecek olan öğrenci ve velileri Fatih için hep dua edecektir" diye konuştu.

40 kişinin öldüğü kaza dosyası hala Yargıtay'da

İSTANBUL'dan Ankara`ya giden 'Yakup Kadri Karaosmanoğlu'adlı hızlandırılmış trenin, 22 Temmuz 2004 Perşembe günü Pamukova ilçesi Mekece köyü yakınlarında raydan çıkması sonucu 40 kişi ölmüş, 89 kişi de yaralanmıştı. Kazada kızları İrem Candan'ı kaybeden Berrin ve Alaattin Candan çifti, davada asıl kusurlu TCDD olduğunu belirterek davayı temyize götürdü. TCDD`ye bilir kişi raporlarında verilen 4/8 oranındaki kusurun şahsileştirilmesini isteyen aile, TCDD Genel Müdürü'nün de kazada şahsen sorumluluğu bulunduğunu belirtmişti. Cezaya çarptırılan makinistler de mahkemenin kararına itiraz etmişti. Temyize geç gönderilen dava dosyası Yargıtay'da halen bekliyor.
Vatan


Geri Dön