26 / 04 / 2024

Ali Öztunç'tan deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Ali Öztunç'tan deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Öztunç, "Biz CHP olarak deprem gerçeğini unutmuyoruz ve unutturmak istemiyoruz" dedi ve deprem çalışmalarına ilişkin konuştu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Öztunç, deprem gerçeğinin sürekli hafızalarda tutulması gerektiğine dikkat çekti. Depremin yaşandıktan birkaç gün sonra gündemden düştüğünü dile getiren Öztunç, "Biz CHP olarak deprem gerçeğini unutmuyoruz ve unutturmak istemiyoruz" dedi. Bu nedenle "Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi"ni hazırladıklarını belirten Öztunç, şunları kaydetti: 

"Bu belgede deprem anı, deprem öncesi ve deprem sonrasına ilişkin önerilerimizi sıralıyoruz. Sadece deprem mi? Hayır. Aynı zamanda bu politika belgesiyle iklim krizi, yanlış su yönetimi, çarpık kentleşme ve afete ilişkin önerilerimizi de gündeme getiriyoruz. Bir an evvel afet riski azaltılmış dirençli kentler kurulmalıdır. Afetlere karşı şeffaf ve katılımcı yönetim şarttır. Afet riskini dayanışma ile azaltmak mümkündür. Afet sonrası güvenli müdahale şarttır, olmalıdır. Yurttaş odaklı kentsel dönüşüm projeleri yapılmalıdır. Kentler yeniden ve iyi inşa edilmelidir. Afet İşleri ve Deprem Bakanlığı bir an evvel kurulmalıdır. Yerel yönetimlerin yetki ve kapasitesi de artırılmalıdır."

Depremden sonra "ah, vah" dememek için bugünden önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Öztunç, "CHP olarak hükümeti bir kez daha deprem ve afet konularında duyarlı olmaya davet ediyoruz. Önerilerimizi ve tespitlerimizi bu politika belgemizde sıraladık, bunu hem bakanlıklarına göndereceğiz hem de kamuoyuna yönlendireceğiz. Umarım hükümet bunlardan bir ders çıkarır" açıklamasında bulundu. 

Ali Öztunç tan deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Ali Öztunç, pazartesi günü 11 CHP'li büyükşehir belediye başkanının katılımı ile İzmir'de "Başka bir su yönetimi mümkündür" başlığıyla bir su çalıştayı düzenleyeceklerinin bilgisini de paylaştı. 

- "Bu işler çocuk oyuncağı değil"

Öztunç, açıklamalarından sonnra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İstanbul Belediye Başkanlığı mülkiyetindeki Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredildiği belirtilerek bu konudaki düşünceleri sorulan Öztunç, "Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul seçimlerinde aldığı darbeyi, seçimleri kaybetmeyi hala hazmedemiyor. Hırsını, hazımsızlığını bu konuda sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur, bu gerçektir. Bu gerçeği yok edemez. İstese de istemese de bunu kabul etmek zorunda. Bu kararla gasp yapıyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesine gasp girişiminde bulunuyor. Biz bunu biz bir gasp olarak nitelendiriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de en yaşlı binalar hangi illerde?

Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm ilkeleri neler? 


Geri Dön