19 / 04 / 2024

Ali Babacan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Ali Babacan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ İl Başkanlığının 1. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Elazığ'a gitti. Babacan, kongrede deprem ve kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. 



DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ İl Başkanlığının 1. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Elazığ'a gitti. 

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Babacan, kongrede deprem ve kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Babacan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin memleketi ne hale getirdiğini şu anda hep beraber açık açık görüyoruz. Deprem gibi bir acıda bile zihniyet kutuplaştırmak, taraf olmak. Başarı varsa sahiplenmek başarısızlık varsa bunu kime fatura edelim anlayışı var. Kentsel dönüşüm projeleri asla bir rant projesi olarak görülmemeli.

- Kentsel dönüşümün inşaatı hemen yerel yönetimlerde ve merkezi yönetimde hemen rant gözlükleri takılıyor. Eğer mesele depremse ve depreme karşı hazırlıkla ilgili bir kentsel dönüşüm ihtiyacı varsa Allah aşkına o durumda bari rant gözlüklerinizi atın. O şehrimizin, bölgemizin, mahallemizin ihtiyacı neyse bu kentsel dönüşümler o perspektifle yapılsın.

- Maalesef ülkemizde belediyeyi de merkezi yönetimi de ele geçiren nasıl olursa nereden rant çıkar hesabı görüyor. Oysa kentsel dönüşüm projeleri şehirlerin afetlerde dönüştürülmesi için büyük bir fırsattır. Çok büyük kaynaklar ayrılıyor çünkü. Biz sanayiden okullaşmaya, ticaretten konuta, ulaşımdan sağlığa her alanda depremi ve tüm afetleri hesap ederek hareket edecek bir program ve projelerle hazırlanıyoruz.

- Deva Partisi olarak bu ülkede vatandaşının ölümüne göz yuman, kaçak binalara ruhsat veren, denetlemeyen, afetler yüzünden ölümü bu topraklarda kaderi gören zihniyete son vereceğiz. Üç kuruşluk rant uğruna vatandaşlarımızın hayatını riske atan önemseyen bu zihniyete son vereceğiz."

Elazığ'da hasarlı konutların dönüşümde son durum ne?


Geri Dön