26 / 04 / 2024

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ı İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, anahtar cümlenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kenti afetlere karşı güçlendirmek için birçok kurum ve kuruluş temsilcisiyle ve bilim insanıyla yürüttükleri çalışmalar sonrası İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nı (İRAP) hazırladıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Vali Ali Yerlikaya'nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılım sağladı.

Söz konusu toplantıda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ali Yerlikaya amaçlarını "Şehri güvenli hale getirmek, afet risk yönetimini güçlendirmek, afetlerden etkilenmeyen bir ekonomi kurmak ve afetlere karşı dirençli toplum oluşturmak." şeklinde açıkladı.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle de ilgili önemli açıklamalar yapan Vali Ali Yerlikaya anahtar cümlenin kentsel dönüşü olduğunu söyledi. 

Vali Ali Yerlikaya dan kentsel dönüşüm açıklaması!

"Bir hemşehrim, arabasının bakımını yaptırırken herhangi bir kurumdan izin veya onay alıyor mu? Hayır. Peki canını, canından aziz bildiği sevdiklerinin yaşadığı evin deprem dayanımını öğrenmek için neyi bekliyor?" sorusunu soran Vali Yerlikaya tüm hemşehrilerinin arasında, muhtemel risklere karşı evini depreme karşı güçlendirmek için komşularıyla, mahalle sakinleriyle dil ve gönül birliği etmeyi, ortak hareket bilinci geliştirmeyi sağlamayı gerektirdiğini de sözlerine ekledi.


Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

Antalya'da 355 kentsel dönüşüm konutunun temeli atıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!


Geri Dön