18 / 04 / 2024

Aliağa Meslek Yüksek Okulu'nun kurulmasına YÖK'ten onay geldi!

Aliağa Meslek Yüksek Okulu'nun kurulmasına YÖK'ten onay geldi!

Nüfusu 80 bini geçen, Türkiye’nin en büyük sanayi ticaret kentlerinden Aliağa, sonunda müstakil bir Meslek Yüksekokulu’na kavuştu. YÖK, Aliağa Meslek Yüksekokulu’ nun kuruluşuna onay verdi.



Nüfusu 80 bini geçen, Türkiye’nin en büyük sanayi ticaret kentlerinden Aliağa, sonunda müstakil bir Meslek Yüksekokulu’na kavuştu. Ege Üniversitesi Senatosunun kararı ve Rektörlüğün başvurusu üzerine, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuna onay verdi. Aliağa’da halen Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu’na bağlı 7 bölümde verilen eğitimler, Ekim 2014’den itibaren Aliağa Meslek Yüksek Okulu adı altında verilmeye başlanacak. 

 

EĞİTİMLER 7 BÖLÜMDE BİN 400 ÖĞRENCİYLE SÜRÜYOR

Aliağa’da yükseköğretim faaliyetleri 2002-2003 Çok Programlı Lise’de başladı. Aliağa Belediyesi tarafından otogar olarak yapılan bina protokolle Üniversiteye verilerek okul yerleşkesine dönüştürüldü. 2007-2008 öğretim yılında Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu “Aliağa Yerleşkesi”nde eğitimler başladı. 

Halen okulda Kimya, Makine, Elektrik branşlarının örgün ve 2. Öğretim olarak 6 bölümü ile Metalurji bölümünün örgün eğitimi veriliyor. 

 

Ege Üniversitesi Senatosu, geçtiğimiz Ekim ayında, Aliağa Meslek Yüksek Okulu kurulmasına ilişkin karar alarak YÖK’e göndermişti. YÖK Genel Kurulu da Rektörlüğün talabini uygun görerek kuruluşa onay verdi. 

Bin 400 öğrencinin öğrenim gördüğü okul, 2014-2015 eğitim öğretim dönemiyle birlikte  Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksek Okulu olarak eğitime başlayacak.

Aliağa’nın bir sanayi kenti olması nedeniyle okulun yakın gelecekte “Aliağa Teknik Bilimler Yüksek Okulu”na dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor. 

 

BAŞKAN OĞUZ: SANAYİ ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ GELİŞECEK

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, YÖK’ün aldığı kararı uzun zamandır beklediklerini belirterek, “Aliağamız çok hızlı büyüyen, çok önemli bir sanayi ve ticaret kenti. Burada, sanayiye nitelikli eleman yetiştirecek yüksekokula, hatta fakülteye ihtiyaç vardı. Aliağa Meslek Yüksek Okulu’nun kurulması, Aliağa’da sanayi sektörlerinin ihtiyaç duyacağı, üniversite-sanayi işbirliğinde teknik eleman yetiştirilmesi için önemli bir adımdır. Bu adımla, Üniversite- Sanayi işbirliği de gelişecektir. ‘Aliağa’ adıyla kentimizde bir Meslek Yüksek Okulu kurulması için çaba harcayan tüm kurumlarımıza, Bergama Meslek Yüksekokulu müdürü Prof. Dr. M. Metin Artukoğlu’na, Ege Üniversitesi Senatosuna, Ege Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun ilçemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 


Hürses


Geri Dön