24 / 04 / 2024

Aliağa'daki endüstri bölgesi projesi mecliste!

Aliağa'daki endüstri bölgesi projesi mecliste!

İzmir Aliağa'da bulunan endüstri bölgesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir Aliağa'da bulunan endüstri bölgesi projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Mayıs 2019'da sizin tarafınızdan İzmir Aliağa'da bir Endüstri Bölgesi'nin kurulduğuna dair haberleri okuyup ardından da 10/05/2019 tarihli bir Cumhurbaşkanı Kararı ile bu bölge için harekete geçildiği bilgisini seze Kasım 2019'da ilettiği soru önergesinin cevabında aldım. Ancak aynı soru önergesinde, Endüstri Bölgesi'nin yapılması planlanan alanın Aralık 2019 itibariyle hala ''mera'' alanı statüsünde olduğu bilgisi yine soru önergeme verilen cevapta açığa çıkmıştır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Aliağa'nın soruları:
Mayıs 2019'da tarafınızdan kurulduğu duyurulan ve Ocak 2020 itibariyle bir çivi bile çakılmadığı anlaşılan Aliağa Endüstri Bölgesi projesini hayata geçirmek için Bakanlığınızın atılacağı adımlar neledir?
 


Geri Dön