25 / 04 / 2024

Aliağa endüstri bölgesi

Aliağa endüstri bölgesi

İzmir Aliağa'da bulunan endüstri bölgesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde deprem bölgesi ile ilgili önemli açılamalarda bulundu ve depremden etkilenen kentleri tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceklerini belirtti. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Euro Bölgesi bankaları açıkladı! Mortgage başvuruları toparlanabilir

Euro Bölgesi bankaları, ipotek ve firmalara verilen krediler ile ilgili olarak talepte toparlanma beklediği açıklamasında bulunuldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?

Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda değişiklik TBMM'de kabul edildi

Meclis'te kabul edilen kanun teklifi ile endüstri merkezlerine ek alanlar açılması kabul edilirken, özel endüstri merkezleri kuruluşunda arazi şartlarıyla ilgili gibi bir takım değişiklikler yapıldı. İşte detaylar...

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Kosifler Şubesi açıldı!

Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Kosifler Şubesi Ataşehir’de 10 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Kurumsak ve  Günalp Sağlam tarafından açıldı.

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Diyarbakır'a bağlı Bağlar ilçesinde 1 milyon metrekare alanda sanayi bölgesi inşa edilecek. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanacak. 

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Aliağa endüstri bölgesi Haberi

Aliağa endüstri bölgesi

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Aliağa'da bulunan endüstri bölgesi projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Mayıs 2019'da sizin tarafınızdan İzmir Aliağa'da bir Endüstri Bölgesi'nin kurulduğuna dair haberleri okuyup ardından da 10/05/2019 tarihli bir Cumhurbaşkanı Kararı ile bu bölge için harekete geçildiği bilgisini seze Kasım 2019'da ilettiği soru önergesinin cevabında aldım. Ancak aynı soru önergesinde, Endüstri Bölgesi'nin yapılması planlanan alanın Aralık 2019 itibariyle hala ''mera'' alanı statüsünde olduğu bilgisi yine soru önergeme verilen cevapta açığa çıkmıştır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Aliağa'nın soruları:
Mayıs 2019'da tarafınızdan kurulduğu duyurulan ve Ocak 2020 itibariyle bir çivi bile çakılmadığı anlaşılan Aliağa Endüstri Bölgesi projesini hayata geçirmek için Bakanlığınızın atılacağı...