26 / 04 / 2024

Alinur Aktaş İnegöl'deki 12 yıllık yatırımları değerlendirdi!

Alinur Aktaş İnegöl'deki 12 yıllık yatırımları değerlendirdi!

Nüfusu 12 yılda yüzde 36 büyüyen İnegöl'ün cari fazlası son 12 yılda yaklaşık 3.5 kat artarken, mobilya ihracatı ise 18 kat büyüdü.



İnegöl'ün 12 yılını değerlendiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçeyi marka kent yapmak için yatırımlarını sürdürdüklerini açıkladı. 


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin 12'nci hizmet yılını değerlendirdi. "Gerek ulusal gerekse uluslararası platformda 'Yeni bir şehir doğuyor' diyerek örnek şehir, marka kent İnegöl hedefimize emin ve hızlı adımlarla ilerliyoruz" diyen Aktaş, İnegöl'ü yüksek kentsel standartlara sahip bir şehir yapmak adına pek çok alanda yatırım yaptıklarını kaydetti. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan konuta, spordan teknolojiye, tarihe, kültür ve turizme, çevreden sosyal belediyeciliğe kadar pek çok alanda hizmet verdiklerini belirten Alinur Aktaş; Modef, Oylat, Kent Müzesi, katı atık düzenli depolama sahası, semt sahaları, kapalı spor salonları, İnegöl AVM gibi ulusal alanda ses getiren ve tarihi nitelikte projeleri de hayata geçirdiklerini anlattı. 2004 yılında nüfusu 183 bin olan İnegöl'ün bugün 249 bin kişilik nüfusa sahip olduğunu belirten Aktaş, İnegöl'ün ekonomisinin de aynı oranda büyüdüğüne dikkat çekti. 2004 yılında 152 milyon dolar olan ilçenin cari fazlasının 2016 yılında 528 milyon dolara yükseldiğine vurgu yapan Alinur Aktaş, mobilya ihracatının son 12 yılda 20 milyon dolardan 350 milyon dolara yükseldiğini, vergi gelirlerinin de 125 milyon liradan 797 milyon liraya çıktığını söyledi. Aktaş, ilçedeki OSB sayısının da 2'si ıslah olmak üzere 4 olduğunu, ilçede 68 bin kişinin istihdam edildiğini açıkladı. Alinur Aktaş, 220 bin metrekarelik alanda katı atık depolama tesisi kurarak ilçenin önemli bir ihtiyacına cevap verdiklerinin altını çizerek, 2004 yılında 15 milyon 900 bin lira olan belediye bütçesinin de bu yıl 129 milyon lira olarak onaylandığını hatırlattı. 


Alinur Aktaş: Hizmette 12'nci yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyorum


Belediye olarak 116 mahalleye hizmet verdiklerini dile getiren Aktaş, ilçenin turizm değerleriyle öne çıkması için de yapılan yatırımlara destek verdiklerini ifade ederek, ilçedeki otellerin yatak sayısının son 12 yılda 690'dan 1.940'a yükseldiğini bildirdi. Alinur Aktaş, İnegöl'de 35 spor tesisi ve 16 bin 304 lisanslı sporcu bulunduğunu, 24 adet belediye kültür tesisiyle kente kazandırılan 2 müze olduğunu aktardı. Aktaş, "Hizmette 12'nci yılımızı geride bırakmanın onur ve gururunu yaşıyorum. İlk günden beri hedefimiz, etkin, verimli ve katılımcı bir yerel yönetim yapısı oluşturmak. Hizmet üretiminde etkinlik, verimlilik ve birlikte yönetim, yani kentlilerin yönetime katılımı doğrultusunda tüm hizmet alanlarımızı yeniden şekillendirdik. Görevi devraldığımız günü bir 'sıfır-başlangıç noktası' olarak tanımlayarak yerel yönetim öğelerini yeniden tasarladık" dedi. 



Dünya


Geri Dön