26 / 04 / 2024

Alkent 2000 Derneği, 20 milyar dolar ihracat yapıyor!

Alkent 2000 Derneği, 20 milyar dolar ihracat yapıyor!

Günseli Ö. Ocakoğlu, Zaman Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "50 bin insana iş veren, 20 milyar dolarlık ihracat yapan sosyal dayanışma derneği" başlıklı yazıyı kaleme aldı...



Hadımköy'deki Alkent 2000 sitesi mahalle mi, değil mi tartışmalarıyla gündemden düşmezken sitenin sakinleri Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş'ın başkanlığında Alkent 2000 Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurarak çevredeki muhtaç aileler ve imkanı olmayan öğrenciler için bir araya geldi. Daha önce İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı konuk eden dernek, bu kez de Büyükçekmece Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ı bir iftarda ağırladı. İftarın ev sahibi Sunset'in sahibi Kemalettin Güneş oldu. Dernekleşme fikri Alkent 2000'de oturan işadamlarının sabah yürüyüşlerinde, "Yaşadığımız çevreye faydalı neler yapabiliriz" düşüncesinden doğmuş. Bu düşünce şimdilerde Belediye Başkanı Gündüz'ün de yönlendirmesiyle Büyükçekmece'de bir anaokulu inşa ettiriyor. Dünyaya Hoş Bakanlar Derneği Başkanı da olan Kemalattin Güneş ise kendi derneği adına anaokulunun yanına bir de lise inşa ettireceklerini söylüyor.

Masanın etrafında 30 kadar işadamıyla bir hesap yapıyor ve Alkent 2000'de oturan işadamlarının yaklaşık 50 bin insana iş verdiğini, 20 milyar dolar ihracat yaptığını tespit ediyoruz. İSO'nun ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan işadamları da derneğin üyeleri arasında. Alkent 2000 Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi iftara katılan ve ilk 500'e giren İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Aslan ile Flokser Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Tükek'e birer plaket de veriyor. Alkent 2000'de adına dernek denilerek kurumsallaştırılan bu birliktelikler aslında unutmaya yüz tuttuğumuz komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırıyor. Birbirini daha yakından tanıyan işadamları birlikte iş yapmayı da tercih ediyor. Yani derneğin kuruluş amacı yaşanılan çevreye katkı olsa da ilişkiler açısından çok daha fazla katma değer oluşturuyor.
Zaman/Günseli Ö. Ocakoğlu


Geri Dön