24 / 04 / 2024

Alkoçlar Otelcilik konkordatodan çıktı! 

Alkoçlar Otelcilik konkordatodan çıktı! 

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'a ait olan Alkoçlar Otelcilik ve Turizm A.Ş., 2018'de konkordato ilan etmişti. 64.8 milyon lira borcu olan şirketin, borçların üç sene içinde ödemesi gerekiyordu. Bilirkişiden gelen "Mal varlığı ile borçlar orantılı değildir" raporu, davanın seyrini değiştirdi



Turizm sektöründe 1950'lerden bu yana faaliyette bulunan Alkoçlar Ailesi'ne ait Alkoçlar Otelcilik ve Turizm A.Ş., 2018 Ekim'de konkordato ilan etmişti.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'a ait olan firmanın Bodrum, Alaçatı, Kemer ve İstanbul'daki otelleri 1500 yatak kapasiteli.

Yaklaşık 1300 kişiye istihdam sağlayan firma o tarihten bu yana konkordato sürecindeydi. Bu süreçte şirketin borcu 64.8 milyon lira olarak duyurulmuştu. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesindeki dava dosyasına göre borçların üç sene içinde ödenmesi tahmin ediliyordu.

Şirketin konkordato süreci normal seyrinde sürüyordu. Dosyadaki 316 alacaklının büyük çoğunluğu sunulan takvime onay vermiş, yani alacaklılar tarafında bir sıkıntı da yok gibiydi. Ancak bilirkişiler, "Mal varlığı ile borçlar orantılı değildir" şeklinde rapor hazırlayınca, konkordato sürecinin en önemli argümanı olan borca batıklık durumunda belirsizlik meydana gelmiş. Mahkeme heyeti de bu noktada konkordato sürecini sona erdirmiş ve bütün tedbirleri kaldırmış. Bu durumda doğrudan iflas koşullarının oluşup oluşmadığının belirlenmesi için iflas hususu dosyadan ayrılmış, iflas davası açılıp açılmayacağı ise şu an için belli değil. 

Dosyanın takibindeyiz.

Yeni bir karar alınırsa aktaracağız...


Geri Dön