24 / 04 / 2024

Alkoçlar Turizm konkordato talep etti!

Alkoçlar Turizm konkordato talep etti!

Alkoçlar’ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, konkordato talep etti. 1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar, borçlarına 9 ay erteleme istedi.



1950’li yıllardan beri turizm sektöründe faaliyet gösteren Alkoçlar, konkordato talep etti.  1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi ve yüzde 100 Ender Alkoçlar’ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, İstanbul Ticaret Mahkemesi’ne dava dileçesi verdi. Dava dilekçesinde firmanın icra takipleri baskısı ile faaliyetlerini sürdürememe tehlikesi yaşadığı ve yaşanan nakit darboğazın geçici olduğu belirtildi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre,  2015 yılı ve sonrası yaşanan bir dizi olumsuz olayın Türkiye turizm sektörünü olumsuz etkilediği belirtilen dilekçede, Alkoçlar’ın bu süreçten olumsuz etkilendiği kaydedildi. Hak edişlere karşın tahsilatların uzun vadeli çeklerle yapıldığı belirtilen dava dilekçesinde, durumun mali dengeyi sarstığı vurgulandı.

Turizm sektörünün gelecek yıl ve sonrası için olumlu bir tablo çizdiği kaydedilen dilekçede şu ifadeler kullanıldı: “Şirket, vadesi gelen borçları ödeyememe ve icra takipleri baskısıyla faaliyetlerini sürdürememe tahliyesi ile karşı karşıyadır.” 

Şirketin Avukatı ise açıklamalarında “Başvuru ile tüm paydaşlar korunması amaçlanıyor. Bin 300 kişiye istihdam sağlayan şirketin devamlılığını sağlamak istiyoruz. Bankalar yüksek faizle dahi kredi kullandırmıyor. Bu nedenle geçici nakit sıkıntısı oluştu. Nakit akışını düzenlemek ve yeni sezona sorunsuz girebilmek için vadeli konkordato ile borçları yeniden yapılandırmayı talep ettik” ifadelerini kullandı.

 

Konkordato nasıl ilan edilir?

Kimler konkordato ilan edebilir?

Konkordato başvurusunda bulunan firmalar TBMM'de!


Geri Dön