19 / 04 / 2024

Alman Schattdecor, Gebze OSB'ye fabrika kurdu!

Alman Schattdecor, Gebze OSB'ye fabrika kurdu!

Türkiye'deki müşterilerinin daha yakından çalışma talebi Alman Schattdecor'a, Gebze'de yatırım yaptırdı. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 21 milyon euroluk tesisini kuran Schattdecor, dekor kağıdı üretimine başladı...



Türkiye'deki müşterilerinin daha yakından çalışma talebi Alman Schattdecor'a, Gebze'de yatırım yaptırdı. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 21 milyon euroluk tesisini kuran Schattdecor, dekor kağıdı üretimine başladı. Firma 2014 yılına kadar makine parkını büyüterek kapasitesini artıracak.

Gebze'deki tesisinin resmi açılışını geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Schattdecor'un CEO'su Reiner Schulz, yaptığı açıklamada, dünya genelindeki 12 üretim tesisiyle dekor kağıdı üreticileri arasındaki lider firmalardan biri olduklarını belirterek, Kastamonu Entegre ve Yıldız Entegre gibi müşterileri sayesinde Türkiye'ye yatırım yaptıklarını söyledi. Gebze Güzeller OSB'deki 16 bin metrekare kapalı alan sahip olan tesislerine 21 milyon euroluk yatırım yaptıklarım ifade eden Schulz, bu tesislerindeki ilk baskılı dekor kağıt rulosunu geçtiğimiz yılın aralık ayında ürettiklerini vurguladı. Tesislerinde günümüz itibariyle 1 makineleri olduğunu ve yılda 3 bin tonluk kapasiteleriyle faaliyetlerine devam ettiklerini dile getiren Schulz, '2012 yılına doğru 2 makine daha ilave edeceğiz. 2014 yılında beşinci makinemizi de kurarak toplamda yılda 11 bin tonluk bir kapasiteye ulaşacağız. şžu anda tesisimizde 35 kişiyi istihdam ediyruz. 2012 sonunda 50 kişilik bir kadroya ulaşacağız. 2014 yılında ise kapasitemize göre kadromuzda da artışa gideceğiz' diye konuştu.

Üretimin yüzde 90'ı iç pazara
Schattedecor'un ürettiği dekoratif kağıtların çoğunlukla mutfak, mobilya ve laminant yüzeylerin kaplanmasında kullanıldığını ve bu tesislerindeki üretimin yüzde 90'ını iç pazara, yüzde 10'luk kısmını ise öncelikle İran ile Özbekistan'a ihraç edeceklerini ifade eden Schulz, Türkiye pazarının kendileri için çok önemli olduğunu ve bu nedenle ülkeye yatırım yaptıklarını söyledi. Schulz, geçtiğimiz yıl dünya genelinde toplam 440 milyon euroluk bir satış rakamına ulaştıklarını ve toplam kapasitelerinin ise 100 bin tona ulaştığının bilgisini verdi.
Dünya/Emre Kayay


Geri Dön