19 / 04 / 2024

Almanya Hannover'daki Fatih Camii ibadete açıldı!

Almanya Hannover'daki Fatih Camii ibadete açıldı!

Almanya Hannover bölgesinde, Helmstedt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Fatih Camisi törenle ibadete açıldı. Törene çok sayıda davetli katıldı.



Almanya Hannover bölgesinde, Helmstedt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Fatih Camisi törenle ibadete açıldı. Törene, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Yusuf Ay ve Helmstedt Belediye Başkanı Wittich Schobert'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. .


Gifhorn DİTİB Camisi Din Görevlisi Ahmet Danışın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Helmstedt DİTİB Fatih Camisi Dernek Başkanı Salih Kirazlı, DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Yusuf Ay, selamlama konuşmalarında caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiler.İnsanların kendi kültürünü ve inancını yaşamasının en doğal hakları olduğunu söyleyen Helmstedt Belediye Başkanı Wittich Schobert ise, Kardeşçe, dostça yaşamamız, birlikteliği sağlamamız çok önemlidir. Bu eser bunun göstergesidir. Şehrimize bu zenginliği katan herkese teşekkür ediyorum dedi.


Sadece ibadethane değil etkinliklerin de mekanıdır


DİTİBin her zaman içinde yaşadığı toplumun ve bu ülkede yaşayan Müslümanların hayrını gözeten bir dini cemaat olduğuna dikkati çeken DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Bu yeni yapılan mekan dün ile bugün arasında bir köprü, Almanyanın ve bizim geleceğimiz için de aynı zamanda bir işarettir. Burası ortak geleceğimizin bir temeli, bir yapıtı ve bir kazancıdır diye konuştu. Aşıkoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: DİTİB teşkilatı 800ü cami olmak üzere bine yakın kamuya yararlı derneği ile yüzbinlerce üyesi ve ziyaretçisiyle kıymetli hizmetler vermektedir. 30 yıldan beri iş, tecrübe ve bilgi hazinesini geliştirmiş ve bu ülke ile yarım yüzyıldır derin bağlar oluşturmuştur. İşte bugün açılışını yapacağımız camimiz, sadece bir ibadethane değil, bunun yanında birlikteliğin, eğitimin ve etkinliklerin mekanıdır. Bu mekanlar karşılaşma, birlikte hareket etme, birbirini kabul etme ve çoğulculuk için inşaa edilen ve içi hayat ile doldurulması gereken, canlı kalması gereken yerlerdir. Bunun için sizlerin de yardımına ihtiyacımız bulunmaktadır. Maddi ve manevi anlamda şimdiye kadar bize destek verenlere ve şimdiden sonra da desteğini esirgemeyecek herkese teşekkür ediyorum.




Yeni Şafak


Geri Dön