18 / 04 / 2024

Beykoz Hisar Evleri Camii ibadete açıldı!

Beykoz Hisar Evleri Camii ibadete açıldı!

Türkiye'nin ilk ve tek kadın cami yaptırma derneği başkanı olan 75 yaşındaki Mukadder Özgünay ile eşi Fuat Ozgünay'ın öncülüğünde yapılan Beykoz Hisar Evleri Camii, ibadete açıldı.



Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Eski İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcıları, hayırsever Mukadder Özgünay ve mahalle sakinleri katıldı. 


Torunu için cami yaptırdı Bayram namazına geç kalan torunundan etkilenerek cami yapımına öncülük eden Mukadder Özgünay, caminin inşa edilmesi için 4 yıl boyunca örnek bir çaba sergiledi. 


Sadece 2,5 yıl anıtlar kurulundan onay bekledi, site sakinlerini ikna turlarına çıktı, camiye olan ihtiyacı anlattı. 


Beykoz Belediyesi ve hayırseverlerin de destek verdiği Hisar Evleri Camisinin yapımıyla mahalle sakinleri ibadetlerini huzur ve huşu içinde yapabilecekleri estetik bir mekâna kavuştu. 500 kişilik kapasiteye sahip cami, Ramazan ayıyla birlikte açıldı. 


Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Hisar Evleri'nin ilk camisi olma özelliği taşıyan cami Selçuklu mimarisinden esinlenerek inşa edildi. 


Açılışta bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem "Camiler geçmişten beri sadece ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda bir sosyal mekan olma özelliği taşımışlardır. Bu güzel caminin yapımında büyük emeği olan Mukadder Özgünay hanımefendiye ve desteklerini esirgemeyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Ççlikbilek'e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu cami onların çabalarıyla hayat buldu" dedi. 


Son An 


Geri Dön