28 / 03 / 2024

Almanya'da 2013 yılında emlak sektörü rekor kırdı!

Almanya'da 2013 yılında emlak sektörü rekor kırdı!

Almanya' da yeni konutlar için verilen imar ve inşaat izinleri, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Emlak sektöründeki canlanmanın, 2014' te de süreceği bildiriliyor...




Almanya'da 2013 yılında emlak sektörü rekor üzerine rekor kırdı. Rekor düzeyde ev ve daire el i değiştirdiği gibi, yine rekor seviyede yeni inşaat izinleri verildi. Uzmanların tahminlerine göre 2013 yılı içinde toplam 270 binden fazla yeni inşaat izni düzenlendi. Sadece yılın ilk 9 ayılık döneminde 202 bin 100 yeni konut için imar ve inşaat izni verildiği açıklanırken, bunun 2012 yılına göre yüzde 13.5'lik bir artış anlamına geldiğine de dikkat çekildi. 


BORSAYA OLUMLU ETKİ 


KONUT piyasasındaki bu canlılık, borsaya bile yansıyor. İnşaat sektöründeki olumlu gelişmeler nedeniyle bu alanda faaliyet gösteren şirketler 2014 yılı beklentilerini yükseltti. Haliyle daha fazla konut, daha fazla müşteri, daha fazla müşteri daha fazla harcama, daha fazla harcama da sektörde daha fazla canlılık anlamına geliyor.


2014'TE NE OLUR? 


BU sayfa ile emlak sektörünün nabzını tutmaya başladığımızdan bu yana, sektörün içinden birçok kişi ile konuştuk, fikir aldık, dertlerini dinledik. Onlar da 2014 yılının, çok iyi geçen 2013'ten bile iyi olacağı kanaatinde. Yaptığımız konuşmalarda en çok "düşük faiz", "güvenilir proje", "Türkiye'den konut" konuları ön plana çıktı. Düşük faizler Almanya'da konut sahibi olmak isteyen Türklerin sayısında artış sağlarken, aynı zamanda iyi ve güvenilir projeleri tanıtan Ağaoğlu gibi dev inşaat şirketleri de, Avrupalı Türklere yöneldi. 


Sabah Avrupa


Geri Dön