27 / 04 / 2024

Almanya'da bin 462 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Almanya'da bin 462 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflas eden şirket sayısı, koronavirüs salgınının sebep olduğu rekor ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,2 azaldı ve 9 bin 6 oldu. 



Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) neden olduğu rekor ekonomik resesyona rağmen 2020'nin 6 ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,2 azaldı ve 9 bin 6 olarak kaydedildi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nden (Destatis) yapılan açıklamaya göre, ülkede bu yılın ilk yarısında 9 bin 6 işletme iflasını açıkladı. İflaslar, 2019'un aynı dönemine kıyasla yüzde 6,2 düştü. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; söz konusu dönemde iflaslardan en çok ticaret sektörü etkilendi. Bin 485 iflas başvurusu olan ticareti, bin 462 iflas başvurusuyla inşaat, bin 4 başvuruyla da konaklama sektörü takip etti. 

Şirketlerin iflas talepleriyle ilgili alacaklılara ödenmesi öngörülen borç ise ilk yarıda 16,7 milyar avro oldu. Söz konusu borç, 2019'un ocak-haziran döneminde yaklaşık 10,2 milyar avroydu.

Kurumsal iflaslar dışında 38 bin 680 borçlu da ocak-haziran döneminde iflas başvurusu yaptı. Söz konusu rakam, 2019'un aynı dönemine kıyasla yüzde 11,8 düştü. 

- Ağustosta iflas başvuruları yüzde 38,9 azaldı 

Verilere göre, ağustos ayındaki iflas başvuruları da geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 38,9 düştü.

Bu arada, Almanya'da şirketlerin koronavirüs salgınından kaynaklanan birçok ekonomik sıkıntısının iflas istatistiklerine yansımadığı dile getirilen Destatis açıklamasında, bunun bir sebebinin iflas kanununda yapılan erteleme olduğu belirtildi. 

Alman hükümeti, Kovid-19 salgını nedeniyle "bir yükümlülüğü yerine getirmedikten sonraki 3 hafta içinde şirketleri iflas başvurusunda bulunmaya zorlayan" kanunu, bu yılın eylül ayına sonuna kadar askıya alınmış ve bu daha sonra bu yılın sonuna ertelenmişti.

ABD'de inşaat sektöründe açık iş sayısı arttı!


Geri Dön