26 / 04 / 2024

Almanya'da göçmen kiracı istenmiyor!

Almanya'da göçmen kiracı istenmiyor!

Almanya'da göçmen kökenli kişiler ev bulamıyor. Yapılan anket sonuçlarına göre göçmen kökenli her üç kişiden birine ayrımcılık yapılıyor.



Almanya'da göçmen kökenli kişilerin kiralık ev bulamadığı ortaya çıktı. Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi'nin (ADS) yaptığı son anket sonuçlarına göre ankete katılan göçmen kökenli kişilerin yüzde 35'i kiralık ev ararken ırkçı ayrımcılığa maruz kalıyor.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi bölge sorumlusu Bernhard Franke "Kulağa yabancı gelen bir isim kiralık bir evi görmeye davet edilmemenize neden oluyor" şeklinde konuştu.

Franke, verdiği demeçte emlak piyasasında ayrımcılığın yasal olarak yasak olduğunu ve bundan etkilenenlerin yasal yollara başvuru yapılması gerektiğini kaydetti. Ancak ankete katılan katılımcıların yarıdan fazlasının bu durumdan habersiz olduğu öğreniliyor.

Franke konut kiralama sürecinde meydana gelen ayrımcılığın önüne geçilebilmesi amacıyla yasal değişiklik için çağrıda bulundu. Franke iş ilanlarında olduğu gibi ev ilanlarında da ayrımcı ifadelerin bulunmaması eşit muamele yasasına göre yasaklanmasının mantıklı olacağını kaydediyor.

Ankete 16 yaş üzeri binden fazla Almanca konuşan kişinin katıldığı ve ankette emlak piyasası ile iglili deneyimlerinin sorulduğu belirtiliyor.
 


Geri Dön