25 / 04 / 2024

Almanya'da inşaat sektörü harcamaları büyümeye olumlu katkı yaptı!

Almanya'da inşaat sektörü harcamaları büyümeye olumlu katkı yaptı!

ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski yaptığı açıklamada birinci çeyrekte inşaat sektörü ve kamu harcamalarının büyümeye olumlu katkı yaptığını söyldi.



Almanya ekonomisi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle bu yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 küçülme kaydetti. Anadou Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), ilk çeyreğe ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini paylaştı.

Buna göre Almanya'da söz konusu dönemde mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), piyasa beklentilerine paralel olarak bir önceki çeyreğe kıyasla yatırımların ve hane halkı tüketimin düşmesiyle birlikte yüzde 2,2 küçüldü. Destatis, “Korona salgını Alman ekonomisini sert vurdu. Koronavirüsün yayılması ocak ve şubat aylarında ekonomik performans üzerinde önemli bir etkisi olmamasına rağmen, pandeminin etkisi 2020'nin ilk çeyreği için ciddi.” ifadelerine yer verdi.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede ekonomik üretiminin mart ve nisan aylarında çöküş gösterdiği bildirilerek, “Korona salgınının ekonomik etkisi resesyonu tetikledi.” ifadesine yer verildi. ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede birinci çeyrekte inşaat sektörü ve kamu harcamalarının büyümeye olumlu katkı yaptığını, aynı dönemde hanehalkı tüketimi, yatırımlar ve ihracatın düştüğünü belirtti.

 

Alman ihracatında 30 yılın en büyük düşüşü gerçekleşti!


Geri Dön