16 / 04 / 2024

Almanya'da inşaat sektöründe yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a indi!

Almanya'da inşaat sektöründe yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a indi!

Almanya'da inşaat sektöründe Nisan ayında yüzde 31 olan yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a inerken, tamamen iptal etme oranı yüzde 13’ten 15’e yükseldi.



Merkezi Münih'te olan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 6 bin 500 firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği mayıs ayı Almanya İş Anketi’nin sonuçlarını duyurdu.

Açıklanan sonuçlaragöre, ankete katılan şirketlerin yüzde 50’si mayısta yatırım projelerini erteledi. Bu oran nisan ayında yüzde 46 olarak açıklanmıştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nisan ayında şirketlerin yüzde 22’si yatırım projelerini tamamen iptal ederken, bu oran mayısta yüzde 28’e yükseldi.

İnşaat sektöründe Nisan ayında yüzde 31 olan yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a inerken, tamamen iptal etme oranı yüzde 13’ten 15’e çıktı.

Ifo Makro ekonomi ve Araştırmalar Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Kovid-19 salgınının neden olduğu ekonomik krizin Almanya'daki şirketlerin yatırımları üzerinde ciddi sonuçlar doğurduğunu söyleyerek, “Bunlar (şirketlerin yüzde 50’sinin mayısta yatırım projelerini ertelemesi, yüzde 28’inin tamamen iptal etmesi) ekonominin uzun dönemli gelişimi için endişe verici rakamlar,” dedi.


Almanya'da DİTİB ve YTB'den ihtiyaç sahiplerine kira yardımı!


Geri Dön