29 / 03 / 2024

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.



BATININ Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar ve Rublenin değer kaybetmesi turizm sektörünü de vurdu. Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'nın kayak merkezlerini tercih eden Rus turistlerde ciddi azalma yaşandı. "Tuorismus Bayem" bir önceki yıla nazaran ziyarette yüzde 4,4 ve geceleme bazında yüzde 5,8'lik bir azalma yaşandığına dikkati çekti. Kış turizmini tercih eden Rusların ülkenin zengin kesiminden oluştuğuna dikkat çekerek. 


"Rus turistlerin Almanya'yı terk etmelerinin ardında Rublenin düşüşü halkın alım gücünden ziyade, Rus halkının yaptırımlara karşı tepkilerinden kaynaklanıyor" denildi.

Anadolu'da Vakit Yerel


Geri Dön