28 / 03 / 2024

ALO 181'de son zamanlarda sorulan sorular neler?

ALO 181'de son zamanlarda sorulan sorular neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi “ALO 181”i vatandaşlar en çok kentsel dönüşüm için aradı. Hattı en çok kentsel dönüşüm ve tapu kadastro uygulamalarına ilişkin konularda bilgi edinmek için arıyor.



Hava, su, toprak kirliliği, gürültü gibi çevre şikayetleri, kentsel dönüşüm hakkında bilgi, tapu kadastro konusunda online randevu bilgi ve ihbar hattı olarak hizmet veren 'Alo 181 Çağrı Merkezi', 24 saat vatandaşlara hizmet veriyor.


DÖNÜŞÜM MERAK EDİLDİ

Vatandaşlar Alo 181'i en çok Kentsel Dönüşüm ve Tapu Kadastro uygulamalarına ilişkin konularda bilgi edinmek için ararken bilgi edinme amaçlı yapılan aramaların toplam aramalar içindeki oranı yüzde 73 olarak gerçekleşti.


11 BİN KİŞİ TAPU İÇİN ARADI

uygulamayla vatandaşlar tapuda yapılacak işlemler için bir telefonla online randevu alabiliyor, ilgili konular hakkında bilgi, ihbar ve şikayetlerde de bulunabiliyor. Tapu ve Kadastro ile ilgili çağrı merkezi 11 bin 940 aramayı karşılarken bu aramaların yüzde 36'sı online randevu işlemlerini kapsayan aramalar oldu.


CEZAİ İŞLEMLER UYGULANDI

Alo 181'e gelen ihbar ve şikâyetler neticesinde, şikâyete konu olan işletmelere Nisan ayında toplam 481 bin 513 lira ceza kesildiği belirtildi.



Yeni Şafak


Geri Dön