23 / 04 / 2024

Alp Gürkan'ın malvarlığına neden tedbir koyuldu?

Alp Gürkan'ın malvarlığına neden tedbir koyuldu?

TMSF Soma Holding patronu Alp Gürkan ve işadamı Kemal Gülman'ın tüm mal varlığına tedbir koydu. Korkmaz Yiğit'in mal kaçırmasına aracılık ettiği gerekçesiyle bu kararın alındığı ortaya çıktı.



Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın işadamı Korkmaz Yiğit ile birlikte nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava Çağlayan Adliyesi'nde başladı.


İşadamı Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulunurken, Alp Gürkan, Sema Cıngıllıoğlu, Kemal Gülman ve Metin Aşık duruşmaya katılmadı. 


2 BİN DÖNÜM ARAZİ 


Duruşmada savunmasını yapan Korkmaz Yiğit, 1998 yılından beri hakkında açılmayan dava kalmadığını belirterek, "Bu mahkemede sanıklar müşteki, müştekiler sanık olmuştur" dedi. Yiğit, geçmişteki imajının kötü bir önyargı bıraktığını, bundan dolayı üzerine ne suç atılırsa yapıştığını savunarak, iddianameyi hazırlayan savcının da bu önyargıdan kurtulamadığını iddia etti.


Yiğit iddianamede yer alan mallarını Alp Gürkan'a verdiği iddialarına da cevap vererek, "Alp Gürkan'ı vergi müfettişi sorgulamış ancak yanlış ifade vermiş. Onlar dosyada sanık olan Mehmet Erdoğan'dan yer almadılar. Alp Gürkan'ın, Mehmet Erdoğan'la hiçbir alakası yoktur. Benim tavsiyemle Ispartakule bölgesinde araziler aldı" dedi. Yiğit, Kemal Gülman ile ilişkisinin sorulması üzerine ise şöyle konuştu:


'Kemal Gülman ile 1994 yıllarında Ispartakule'de arazi topladık. 2 bin dönüm arazi yarısı benim, yarısı onun. Yarısı onunken ben neden saklayayım. Düşmanım gibi şu anda ama adamın günahı yok. Benim emanetçim değil yarısı benim yarısı onun. Benimkilerin iflas dairesi ve TMSF'ye geçti bir bölümü... Ancak uzmanlar, Yiğit'in açıklamalarını inandırıcı bulmadı... 


VİLLA DA GİTTİ


TMSF, daha önce de Korkmaz Yiğit'in mal varlığını kaçırmakla suçladığı Kemal- Feryal Gülman çiftinin bütün mal varlığını dondurmuştu. Feryal Hanım'ın Bebek'teki villasına da tedbir koyulduğu da ortaya çıkmıştı. Çift, hiçbir mülkünü izinsiz satamayacağı açıklanmıştı. 82 yaşındaki Kemal Gülman'ın 50 yaşındaki eşi Feryal Gülman, ihanet gerekçesiyle 21 yıllık evliliğini bitirmek için mahkemeye başvurmuştu. Ancak bu davanın da gelecekteki bazı sıkıntıların önüne geçmesi için düzmece olduğu da iddia edilmişti. 

Takvim



Geri Dön