26 / 04 / 2024

Serdar İnan’ın malvarlığına tedbir konuldu!

Serdar İnan’ın malvarlığına tedbir konuldu!

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında suçlanan İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir konuldu.



İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serdar İnan hakkında yeni bir karar verildi. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı karar göre, İnanlar İnşaat patronu Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir konuldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 24 Eylül'de alınan kararda şu ifadeler yer aldı: “Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/pyd silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruştırma kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan şüpheli Serdar İnan hakkında tüm malvarlığına tedbir konulmasına karar verildi.”

2017 yılında FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan Serdar İnan daha önce de yurt dışına kaçtığı haberleriyle gündeme gelmişti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan İnan, şirketin kapısına kilit vurulduğunu açıklamıştı. 

FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra şirketin maddi-manevi yıkıma uğradığını söyleyen İnan, “İnanlar’ın 150 milyon TL ödenmiş sermayesi vardır ve elindeki malların değeri bu zan olmaz ise yaklaşık 300 milyon değerindedir. Arabam teknem dahil şirketin tüm varlıkları Türkiye’dedir. Şirketimizin malvarlığı rahatlıkla borçlarının kapanmasını sağlayacak seviyededir. Bu sebeple şirketimizin üzülerek iflasını istiyorum, ilgili resmi makamlardan ricam işlemlerin bu yönde yapılmasıdır, böylece hak sahipleri alacaklarını rahatlıkla alabileceklerdir” açıklamasında bulunmuştu.

 

İnanlar İnşaat'a nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusu!

İnanlar İnşaat'a kayyum talebi!


Geri Dön