26 / 04 / 2024

Alpan Veryeri: Alaçatı 11 ve Loft Taşevler'den sonra otel yolda!

Alpan Veryeri: Alaçatı 11 ve Loft Taşevler'den sonra otel yolda!

Konutta ‘Taş’ devrini başlatan Veryeri, loft trendini Alaçatı’ya taşıyor Veryeriler İnşaat, 10. Yılında Alaçatı’ya 2 yeni proje ve bir otel kazandırıyor



Veryeriler İnşaat'ın 10 yıldır Alaçatı'nın kimliğine ve tanıtımına katkıda bulunan Taşevler artık Veryeriler İnşaat'ın markası haline geldi.


Eylül ve Ekim aylarında peşpeşe Alaçatı 11 ve Loft Taşevler projelerine başlayacak olan Veryeriler İnşaat Alaçatı’ya bir de otel kazandırmanın hazırlığı içinde.


Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, sahibinden.com Projeler Editörü Selma Şenol’a konuştu. Yeni projelerini, Alaçatılı kimliğini ve sektördeki yenilikleri değerlendirirken Alaçatı’da fiyatların nasıl tırmandığına da dikkat çekti.


Basında geçtiğimiz günlerde Çeşme’de arsa fiyatlarının yüzde 20 arttığı yer aldı. Konut fiyatlarında ise yüzde 45 artış bekleniyor. Bu rakamlar dikkat çekici ama Alpan Veryeri’nin aktardığı Alaçatı rakamları spesifik noktalarda hele de uzun vadede yatırımcıların ne kadar kazançlı çıktığının en doğru göstergesi.

Veryeri “10 yıl önce Alaçatı’da 500m2 olan bir arsa 10.000 $ idi. Bugün 275.000 $ oldu. Konut fiyatları da çok hızlı gelişti. 2003-2004 döneminde 100.000–150.000$ olan konutların fiyatı bugün 250.000 Euro ya kadar yükseldi” dedi. İşte Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri’nin Sahibinden.com/projeler’e anlattıkları….


Uzun zamandır Alaçatı’da varlık gösteriyorsunuz. Doğa ve rüzgar sörfü düşkünleri için Alaçatı’nın önemini biliyoruz ama şirket olarak sizi bu bölgeye yönlendiren özel nedenler neler?

Biz 10 yıldır Alaçatı’da sizin de bildiğiniz gibi inşaat yapmaktayız. Sörf ve Alaçatı’nın doğası tabiî ki çok önemli ama bizce en önemli etken Alaçatı’nın tarihi dokusunun korunabilir olmasıdır. Bunu görerek, bilerek ve bugüne uyarlayarak yapabileceğimize inandığımız mahalleler ve taş evler ile Arnavut kaldırımları, meydanları ile buraya sahip çıktık. Bu sahiplenme duygusu bizi destekleyen müşterilerimiz ile ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesidir. Buram buram tarih kokan sokakları, eski taş evleri bizi ve bizim gibi düşünenleri Alaçatılı yaptı. Bugün bizden ev almak isteyenler koruduğumuz eskiyi hissettiren evlerimiz ile bizden daha iyi Alaçatılı oldular.


Loft taş evler projesi, Alaçatı’da kaçıncı projeniz? Şu ana kadar kaç konutluk bir portföye ulaştınız?

Loft Taşev projelerimiz bizim 12.projemizdir. Alaçatının Hacımemiş Mahallesinde ve Yeni Mecidiye mahallesinde köy içinde kalmış eski taş evlerin bitişiğindedir. Oluşmuş mahallelerin arasında kalan muhteşem güzellikte bugüne uyarlı Loft taş evler projeleri gerçekleştireceğiz.


2012 Ekim ayında başlayıp 2013 Haziran ayında sahiplerine teslim edilecek. 4+1 / 5+1 şeklinde yerden ısıtmalı, yaz kış yaşanacak mekanlar yaratacağız. 10. Yılımızı kutladığımız Alaçatı’da şu ana kadar 236 taş ev yaptık.


Alaçatı’da bundan sonra da yapmayı düşündüğünüz projeler olacak mı, yoksa artık buraya kadar çevreye 

bakalım demeye başladınız mı?


Alaçatı 11 projemiz başlıyor. Eylül 2012 de başlayıp Haziran 2013 de teslim edeceğimiz 30 adet taş ev inşa edeceğiz. Onun yanında Alaçatı merkezde Loft taş evler ile müşteri odaklı inşaatlar gerçekleştireceğiz. 2015 yılına kadar Alaçatı’dayız. Ama hayat insanın karşısına daha farklı, güzel şeyler çıkartabilir.


10 yıllık süreçte Alaçatı’da konut pazarının gelişmesine katkınız ihmal edilemez. Bu süreçte bölgede gayrimenkul ve konut fiyatları nasıl değişti?


10 yıl önce 500m2 bir arsa 10.000 $ idi. Bugün bu arsalar 275.000 $ oldu. Bu da talebin çok arttığını gösteriyor. Köy merkezinde iş yaptığımız için Arsa üretmek kolay olmuyor. Ama artık bütün Alaçatı sakinleri bizi kendilerinden görmeye başladıkları için arsa üretmemiz daha kolay oluyor. Konut fiyatları da çok hızlı gelişti. 2003-2004 döneminde 100.000–150.000$ olan konutların fiyatı bugün 250.000 Euro ya kadar yükseldi.


Loft evler trendi genelde Büyükşehirlerde, hatta merkezlerinde görülür. Siz Veryeriler Loft taş evler projesinde loft’u aynı anlamda mı kullanıyorsunuz, bizim için bu konuyu biraz açar mısınız?

Evet , Loft taş ev demekle salon yüksek tavanlı üst oda ve holden zemin katın görülmesini anlıyoruz. Tabii bu evler 100/110 m2 olamaz. Onun için köy içi yeni arsalar yaratarak bu konsept’e uygun 220-250 m2 lik evler yapıyoruz. Ayrıca bu ev bahçe metrekareleri de yaklaşık her ev için 175m2.


Geçen sene Alaçatı’da bir taşeve sahip olmanın bedeli 500 bin TL idi. Yine aynı mı? Ayrıca sizin projelerinizde fiyatlar ne düzeyde?


Geçen sene ile bu sene arasında fiyatlarda %20 fark var. Bizim projelerimizde de evlerin fiyatı 600.000 – 650.000 TL arasında değişiyor.


Siz döviz kuru üzerinden satış yapıyorsunuz. Ama son 1 yıldır Dolar ve Euro yaptıkları çıkışla, pek çok yatırım aracını gölgede bıraktı. Bu durum sizin fiyatlarınıza ya da fiyat politikanıza etki etti mi?

Biz TL ile son 4 yıldır satış yapıyoruz. Ama bu yaz Euro üzerinden fiyatlar belirledik ve satışlarımız başladı.2013 yılı yapılacak evler ve Loft’ lar şimdiden kapış kapış gidiyor. Biz Alaçatı’da iş yapmaktan memnunuz. Tabiiki dolar ve euro bizi karlılık açısından biraz üzdü ama yapacak bir şey yok. Herşeyin dolu tarafını görmek lazım. Evlerimiz satılıyor; bu da bizi mutlu ediyor.


Son KDV uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin projenize yansıması nasıl olur? Hem Alaçatı gayrimenkul olarak rayici yüksek bir noktada hem de evlerinizin küçük metrekarelerde olamayacağı aşikar. Fiyatlarınıza KDV dahil mi, düzenlemeyi nasıl yansıtacaksınız?


Etkileyeceği çok açık. Piyasalar çok zorlanır. Herkesi etkileyeceği gibi bizi de etkileyecektir. KDV oranları bence bölgesel ve yöreye göre %1 ile %9 arasında olmalıdır. %18 oran insanları ürkütecektir. Biraz piyasalar sarsılır. Sıkıntılar çoğalır. Fiyatlarımıza KDV dahil değil. Faturamızı kesip KDV’ mizi alacağız.


Önceki projelerinizden satışı süren evler var mı?


KDV %1 olmasına rağmen satışta olan evlerimiz vardır. 2 adet taş ev kaldı. 2+1 şeklinde. Köy içi merkezde olup 100 m2 büyüklüğünde. Önümüzdeki projelerimiz 3+1 şeklinde 30 adet taş evden oluşacak. Merkezde ise 10 adet Loft taş ev projemiz başlayacaktır


Sizin bölgeye ilişkin bir otel projeniz de vardı, hayata geçti mi? Geçmediyse planlarınız neler?

Otel projemiz (bu yıl ince işleri boya, doğrama vs. hariç) bayağı toparlandı. Ancak 2013 yılında açacağız. Şimdilik bir problem yok.


İstanbul’da kimi lüks projelerin satış sıkıntısı varken, Alaçatı’da taşevlerin siparişlerinin canlı olmasını neye bağlıyorsunuz?


Alaçatı’da çok satılık taş ev var. Ama bizde yok. Çünkü müşterimiz eşini dostunu ve arkadaşını getiriyor. Gelene de uygun bir şekilde evleri satıyoruz. Herşeyden önce Alaçatı merkezli (ofisimiz merkezdedir) çalıştığımızdan yaz-kış bizi herkes burada buluyor. En küçük sorundan en büyük soruna çok kısa zamanda çözmemiz ve ilgimizden dolayı müşteri memnuniyeti odaklı satışlar yapıyoruz. Bu da bizi ve müşterimizi mutlu ediyor.


Alaçatı’da yaşayan veya yatırımcı olan kitleyi tarif etmeniz gerekse neler söylersiniz?


Belirli bir kültür seviyesinde genelde üniversite, yüksek okul mezunu master yapmış , oturduğunda konuşabilen, ne istediğini ne istemediğini ifade edebilen, zaman ile yarışan kendine ayıracak zamanı buldu mu soluğu Alaçatı da alan, mutlu, keyifli , şık insanların bir araya geldiği bir kitledir.


Rus ve İranlı alıcıların Mütekabiliyet yasasını beklediği basına yansımıştı. Yasa çıktı, satışlara ve piyasaya etkisi oldu mu?


Yabancıların ilgisi var. Ama daha pek fazla yoğunlaşmadı. İsteyenler de kendileri için site istiyorlar. Etrafı kapalı, kimsenin onları rahatsız etmeyeceği, serin, manzaralı yerler istiyorlar.




Geri Dön