19 / 04 / 2024

Alaçatı Köy İçi Taş Evler'de 270 bin euroya 2+1!

Alaçatı Köy İçi Taş Evler'de 270 bin euroya 2+1!

Firma: Veryeriler İnşaat

Proje: Alaçatı Köy İçi Taş Evler

Veryeriler İnşaat tarafından Çeşme Alaçatı'da inşa edilen Alaçatı Köy İçi Taş Evler'de 2+1 konutların fiyatları 270 bin eurodan başlıyor...



Konut sektöründe niş bir alanda 22 yıldır faaliyet gösteren ve Alaçatı’da gerçekleştirdiği  “Köy İçi Taş Evler” ile dikkat çeken Veryeriler İnşaat; Alaçatı’yı İstanbulluların ikinci adresi yaptı. Veryeriler İnşaat; Alaçatı’nın mimari dokusunu bozmadan, eki Rum mimarisinin özelliklerini devam ettirerek, 12 ay yaşanılacak, doğa dostu meskenler yaratıyor. Eskiden yapılan özgün mimarileri yeniden canlandırarak Alaçatı’ya gezi kazandırmak amacıyla Rum mimrisini örnek alan marka, eski Rum mahalleleri benzeri bugünün mahallelerini, ahşap ve taşı buluşturarak 2002’den bu yana taş evler inşa ediyor. 2002’den bugüne dek yaklaşık 300 taş üreten firma, bu yıl 11. Yılını kutluyor. Halen devam eden taş ev projlerinin yanı sıra önümüzeki 5 yıl içerisinde de 150 adet taş ev yapmayı planlıyor

 

Veryeriler İnşaat’ın Köy İçi Taş Evler projesinde; avlulu – avlusuz, değişik bahçe büyüklükleri ve 2+1, 3+1, 4+1 gibi ev seçeneklerine sahip. Yapımı sadece 9 ay süren evler, Haziran ayında sahiplerine teslim ediliyor. 1 Ekim 2012’de başlayan ve halen üretimi devam eden 30 adet tas ev de 30 haziran’da teslim edilecek. Satışları çok iyi giden evlerin fiyatları;  270000 euro -290.000 euro arasinda degisiyor.

 

Taş ev satışlarının neredeyse tamamı dost tavsiyesi ile gerçekleşiyor. Müşterilerin büyük bir bölümü İstanbullu. Veryeriler  İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Varyeri; Büyük şehirde yaşayan müşterilerinin, Alaçatı’da kendilerine bambaşka bir yaşam kurduklarını; dar sokakları, mavi bayraklı sahilleri, sıcak komşuluk ilişkileri  ile şehrin tersine hayatın yavaş aktığı bu yöreyi hemen benimsediklerini ve artık 12 ay yaşanılacak meskenler yarattıkları için bu evlerin tercih edildiğini söylüyor.

 

İzmirli bir aile olan Veryeri ailesi yatırımlarının Alaçatı’da yoğunlaşmasının en önemli sebebini; babalarının yıllar önce buraya gelip (1953 – 1957)  şantiye evlerinde birçok inşaat yapması ve aynı zamanda burad ciddi bir dostluk zinciri oluştumuş olması olduğunu söyluyor. İlgi gören pek çok turizm mekezi insan eliyle yapısal açıdan yozlaştırılıyor. Alaçatı’da son yıllarda en çok ilgi gören yerlerden biri, o yüzden İzmirli bir aile olarak, Alaçatı’nın kendine özgü mimarisini korumak ve yaşatmak amacıyla eski Rum mimarisini yöreye kazandırma konusunda hassasiyet gösteriyorlar.

 

Evlerin en önemli özelliklerinden biri; birbirinin aynı olan betonarme yapılar yerine kişiye özel olarak tasarlanan taş evler olması. Firma, Müşterilerin zevk ve ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri sunmaya çalışıyor. Oluşturulan bu yeni mimari doku içinde, kesme taşlarla ahşabın sıcaklığı bir araya getiriliyor. Taş doğal bir malzeme, doğal klima işlevi görerek evdeki ısıyı muhafaza ediyor. Taşın evleri kışın sıcak yazın ise serin tutma özelliği var. İç ve dış cephelerde sıva, badana ve benzeri uygulamalara gereksinim kalmıyor. Uygulandıktan sonra günden güne taşların birbirine kenelenmesi ile yapı daha da sağlamlaşıyor. Bu taşlar tamamn el işçiliği ile şekillendirilip, 51 cm kalınlığında duvarlar oluşturularak kullanılıyor.

 

Köy İçi Taş Evler sadece oturum amaçlı değil yatırım amaçlı da tercih edilebiliyor çünkü bu evler bölgenin küçüklüğü sebebiyle belirli sayılarda üretilebiliyor. Yani kısa bir süre sonra isteseniz de Alaçatı’da böyle bir eve sahip sahip olamayabiliriniz. İşte bu sebeple bundan çok değil 6 – 7 yıl sonra evler şu andakinden çok daha fazla değer kazanmış oluyor. Alaçatı’nın 12 ay yaşanılacak bir yer haline gelmesi ve gün geçtikçe artan değeri, yatırımcıların da ilgisini fazlasıyla buraya çekmiş durumda.

 

Veryeriler insaat 22 yildir  niş bir alanda hizmet veriyor ancak firma çok daha eski, yaklaşık 40 yıldır bu sektördeler.

 

Veryeriler İnşaat’ın; Alacati 13, Alacati 14, Alacati 15 adli projelerimiz 2013 ekim ayinda  baslayip 2014 haziran ayinda teslim edilecek. Alacati 11 projemiz 2. Etap insaatina devam edilecektir.

 

Tamamlanmış pek çok proje var, bu projeleri de www.veryerilerinsaat.com sitesinden görebilirsiniz.

 

Veryeriler’in bir de bu yıl hayata geçirecekleri Home 365 Ev Hizmetleri servisi olacak. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca yaptıkları Taş Evler'in kendilerine kazandırdığı birikim ve tecrube ile Alaçatı'da müşteriye özel hizmet/servis işine girmeye karar verdiler. Ev, bahçe, havuz bakım hizmeti ve müşteriye özel alışveriş, kuru temizleme, araba kiralama, rezervasyon (consierge) hizmetlerinin verileceği bir şirket kurdular Müşterilere farklı hizmet paketleri sunacaklar. Müşterinin ve evinin ihtiyacına göre yıllık paket sozlesmeleri hazırlıyarak,  Bir yıl boyunca paketin icerigine gore tum bakım, hizmetlerden ve evin guvenliginden sorumlu olacaklar.


 

Veryeriler İnşaat, Alaçatı’da sadece İnşaat sektöründe hizmet vermiyor. Firmanın Alaçatı’daki satış ofisi bir sanat galerisine dönüştürülmüş. 365 gün açık olan satış ofisi çok sayıda sanatçıyı galeride misafir ediyor. Alpan Veryeri; Alaçatı’da gerçekleşen pek çok festival ve etkinliğin de sponsoru. En son geçen yıl gerçekleşen Alaçatı Ot Festivali’ne sponsor olan Veryeriler; Alaçatı’nın tanıtılması ve varolan dokusunun korunması adına fazlasıyla destekçi.

 

Veryeriler’in bir de “Alaçatı’da Hayat” adında bir blogu var. Alaçatı’nın tarihi, kültürü ve güzelliklerinin yanı sıra en güncel hayatını paylaşmak amacıyla açılan blogta; en taze balık nerede yenir, sakızlı dondurmayı en güzel neresi yapar, nerede sörf yapılır, en taze ot yemeklei nerede bulunur sorularının cevabını bulabileceğiniz bir blog. http://alacatidahayat.wordpress.com

 

Alaçatı’daki bu taş evleri genelde beyaz yakalılar tercih ediyor. Bunların bir çoğu da İstanbullu. Bu taş evleri İstanbulluların ikinci adresi yapan Veryeriler İnşaat; Burada bir aile gibi olduklarını, eskiden olduğu gibi kendisine ait bahçeleri olan, komşuluk ilişkilerini yaşayabilecekleri, çocuklaını güven içinde büyütebilecekleri, mahalle sıcaklığının hakim olduğu, ruhu olan, doğa dostu meskenler yaratıyorlar.

 

Satış Şekilleri ise şöyle;

 

%10 pesin ile ev satiyorlar.

%60 banka kredisi( finansbank- denizbank-tekstilbank.)

%30 kalan bakiye ev teslimine kadar vadeli veya musterimiz ne isterse yapiyoruz,yeterki istesinler...

Banka faizleri %0.71-0.73 arasinda

 


Taş evlerin sahibi olan ünlü isimler arasında; Demet Akbağ, Milli basketçi Kerem Gönlüm, Koç Holding Ceo’su Turgay Durak, Show Tv Haber Koordinatörü Korcan Karar gibi isimler var.

 

Web: www.veryerilerinsaat.com

Telefon: 0 232 716 9196



projeye sor



Geri Dön