20 / 04 / 2024

Alpan Veryeri kimdir?

Alpan Veryeri kimdir?

Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri kimdir? Alpan Veryeri ne zamandan beri Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor? İşte Alpan Veryeri...



Alpan Veryeri kimdir?

Alpan Veryeri, 1959 yılı  İzmir  doğumlu. İlk, orta ve ise öğrenimini İzmir’de tamamlayan Alpan Veryeri, bugün Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.


Alpan Veryeri, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun. 1980’den beri kendi iş konusu olan Orman Ürünleri ve İnşaat sektöründe yenilikçi hareketler yaparak iş hayatına devam ediyor.


Halen genelde İzmir, özelde Alaçatı’da birçok inşaat projesine imza atmaktadır. Alpan Veryeri, Yeşim Veryeri ile evli ve iki kız babasıdır.


Sosyal yaşamda da ön planda olan Alpan Veryeri, Lions Kulübü’nden 1984 yılında Lions, 1986 yılında Rotasyon ünvanlarını aldı. 


1989 yılında Ege Genç İş Adamları Derneği’ni (EGİAD) kurdu, 1989 – 1994 yıllarında yönetim kurulu üyeliği, 1994 – 1996 yıllarında da başkanlık yaptı. 


Veryeri, 1995 – 1997 yıllarında Türkiye Genç İş Adamları Konseyi (TUGİK) Başkanlığı yaptı. 34 ilin iş adamlarıyla ortak toplantılar ve girişimlerde bulundu.


Veryeri, 1999 – 2004 yılları arası İzmir Konak Belediye Meclis Üyesi oldu. Aynı yıllarda Belediye Başkanı Vekilliğini de üstlendi.


Veryeriler İnşaat

1949 Yılında Mehmet Veryeri tarafından İzmir’de kurulan şirketin ilk faaliyet alanı marangozluk sektörüydü. Daha sonra 1953 – 1957 yılları arasında Çeşme’de şantiye (plaj) evleri diye adlandırdığımız yerde marangozluk ve inşaat işlerine girdiler.

 

Bunun devamı olarak 1960 yıllarda kurumsal alanda İzmir Karabağlar’da Veryeri Kerestecilik kuruldu. Kereste fabrikası kurarak hem kendi ihtiyaçlarını karşıladı hem de ürettiği malları Ege bölgesinde toptan ve perakende olarak satmaya başladı. Veryeriler Kerestecilik 1981 yılındav Vertaş Veryeriler A.Ş olarak oğullara devir oldu. 


Günümüze kadar bu sektörde işler yapan Vertaş Veryeriler A.Ş toptan Mdf/Suntakereste pazarında uzun yılladır piyasa belirliyicisi oldular. İnşaat sektöründe uzun yıllardır kendi ürettiği araziler üzerinde irili ufaklı münferit inşaatlar yaparak İzmir ve çevresinde başarılı işler yaptı. 1991 yılında kurumsal nitelikli yapılaşmaya başlayan firma, Veryeriler İnşaat A.Ş olarak hizmet vermeye başladı. Veryeriler İnşaat A.Ş genelde İzmir ve çevresinde özelde Çeşme/ Alaçatı’da pek çok projeye imza attı. 


Son yıllada Alaçatı’ya pek çok proje üreten ve teslim eden firmason 9 yılda sadece Alaçatı’ya 300 adet taş ev yapıp tesilm etti. Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alp Aslan Veryeri, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri’dir.




Alpan Veryeri: Alaçatı 11 ve Loft Taşevler'den sonra otel yolda!
Veryeriler İnşaat'ın yaptığı taş evlerin yüzde 90 'ı satıldı!



Geri Dön