24 / 04 / 2024

Alsancak Stadı ve Karşıyaka Stadı'nın yıkımı tamamlandı!

Alsancak Stadı ve Karşıyaka Stadı'nın yıkımı tamamlandı!

İzmir'de 2014 yılı Ağustos ayında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı ile amatör maçların oynandığı ve uzun süredir resmi maçlara kapalı olan Karşıyaka Stadı'nın yıkımı büyük ölçüde tamamlandı.



Statların son hali havadan görüntülendi. Yeniden inşa edilecek Alsancak Stadı'nın ihalesi henüz yapılamazken, Karşıyaka Stadı'nın ise ihale süreci tamamlandı. Sporseverler şimdi umutla iki yeni stadın yeniden yapılmasını bekliyor. 


YILDIZLAR SAHNE ALMIŞTI 

Alsancak Stadın'da çekişmeli, heyecanlı maçlara sahne olan, Mustafa Denizli başta olmak üzere birçok futbol yıldızının seyircileri dalgalandırdığı kapalı tribünlerindeki yıkım çalışmaları tamamlandı. Şu an moloz yığını haline gelen emektar statta yıkım çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılacak ikinci ihaleyle açık ve kapalı tribün yeniden inşa edilecek, ön cephedeki idari binanın yerine duvar örülecek. Tesisin elektrik altyapısı değişirken, aydınlatma direkleri ve zemin korunacak. Uzun süreden bu yana resmi maçlara kapalı olan Karşıyaka Stadı ve stat projesi kapsamında boşaltılan Yalı'daki kulüp binası da yıkıldı. İhalesi tamamlanan Karşıyaka Stadı'nın yapımına başlanması için ruhsat sorununun çözülmesinin bekleniyor. Dört tarafı tribünle çevrili UEFA standartlarında yapılacak stadın 15 bin kişi kapasiteli ve yaklaşık 55 milyon TL'ye mal olacağı belirtildi. 


Sabah Egeli




Geri Dön