19 / 04 / 2024

Alsancak Stadı yıkılıyor!

Alsancak Stadı yıkılıyor!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yaklaşık 1 yıldır kapalı olan Alsancak Stadı'nın yıkım ihalesi sonunda gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açtığı ihaleyi kazanan Nermanoğlu Hafriyat'ın bayramdan sonra çalışmalara başlayacağı bildirildi.




Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yaklaşık 1 yıldır kapalı olan Alsancak Stadı'nın yıkım ihalesi sonunda gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açtığı ihaleyi kazanan Nermanoğlu Hafriyat'ın bayramdan sonra çalışmalara başlayacağı bildirildi. Daha önce Manisa 19 Mayıs Stadı'nın kapalı tribünü ile Düzce 18 Temmuz Stadı'nın açık tribününü yıkan İzmirli firma, kısa süre önce de stadın bitişiğinde yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasını yıkmıştı. Yetkililer çalımalar sırasında çimlerin zarar görmemesi için zemine özel bir branda sergileceğini açıkladı.

Yıkımın tamamlanmasından sonra açık ve kapalı tribün ile yola bakan cepheye inşa edilecek duvar için yeni ihale açılacak. Emektar tesisin liglerin ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanıyor. Geçen ağustos ayında kapatılan stat aylarca atıl kalırken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ocak ayında yaptığı incelemede, "Acilen yeniden yapılsın" talimatını verdi. Bakanlık mart ayında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne stadın yıkıma hazır hale getirilmesi için yazı gönderdi. Tribün altlarındaki eşyalar, soyunma odaları, duşlar ve elektrik sisteminin söküm işlemleri, haziran ayında yapıldı.



KULÜPLER ARAYIŞTA



İzmir'de Alsancak Stadı'nın kapanması, Atatürk Stadı'ndaki bakım çalışmalarının da sürmesi nedeniyle yine stat sıkıntısı yaşanıyor. Kapalı tribün çatısının inşaatı devam eden, zemin yenileme ihalesi de yeni yapılan Atatürk Stadı eylül sonunda açılacak. Altınordu ve Göztepe'nin kullanmayı planladığı Doğanlar Stadı'nın hazır hale gelmesine aylar var. 15 bin kapasiteyle yeniden yapılmak üzere yıkılan ancak henüz inşaat ruhsatı alınmayan Karşıyaka İlçe Stadı için bürokratik engellerin aşılmasını bekliyor. Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda henüz çalışma yok. PTT 1'inci Ligi'nde yeni sezon 14 Ağustos'ta başlayacak. Karşıyaka, Passolig kriterlerine uyan tek tesis olan Buca Arena'yı kullanmak istiyor. Altınordu Atatürk Stadı hazır olana kadar Manisa'ya, Göztepe ise Bursa'ya taşınmaya hazırlanıyor.



Yeni Asır


Geri Dön