26 / 04 / 2024

Alsancak Stadı'nın inşaatı ne zaman başlayacak?

Alsancak Stadı'nın inşaatı ne zaman başlayacak?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Alsancak Stadı'na startı vermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu araziyedeki 4239 metrekarelik hissesini GSGM'ye devretmesini beklediklerini açıkladı.



Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2014 yılının Ağustos ayında şok bir kararla maçlara kapatılan, ardından Temmuz 2015'te başlayan çalışmalar neticisinde yaklaşık 3 ayda tamamen yıkılan Alsancak Stadı, bir kez daha kaderine terkedildi.


Yüz yılı aşkın tarihiyle İzmir'in futbol mabedi olan emektar tesisten geriye yarım yamalak bakımı yapılan çim zemin dışında hiçbir şey kalmazken, çevresi bariyerlerle çevrilen ve sokak köpeklerinin barınma alanı haline gelen araziye inşa edilecek yeni statla ilgili olarak tek bir somut adım atılmadı.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimleri öncesi katıldığı bir televizyon programında 12 bin seyirci kapasiteli olmasını planladıkları yeni statla ilgili projenin hazır olduğunu, startı vermek için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu araziyedeki 4239 metrekarelik hissesini GSGM'ye devretmesini beklediklerini açıkladı. Bu açıklamanın hemen ertesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Önce projeyi görelim" cümlesiyle yeni bir sessizlik dönemi başlarken, aradan geçen 2 aylık süreçte taraflardan ses soluk çıkmadı, İzmir kulüpleri de çevre illerde statta maçlarını oynamaya başladı. 


Yurt Gazetesi




Haber İzmir 9 Eylül Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2014 yılında yıkılan Alsancak Stadı'nm akıbeti kentte merak konusu olmaya devam ediyor. Hükümet stada yeni stat projesi garantisi verirken, yıkım sonrası stadın çevresinde büyük firmalar tarafından yatırım projeleri yapılmaya başladı. Tekstil sektöründeki girişimlerinin ardından inşaat sektörüne yönelen İstanbullu iş adamı Ahmet Akbalık'ın sahibi olduğu Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yıkılan stadın arka tarafında, TCDD Alsancak Malzeme Müdürlüğü ve Özel İdare Lojmanlarının dışında kalan alan Eğedeniz Tekstil ve Efes deposunun olduğu alan içerisinde AVM projesi hazırladı. 


GÖKDELEN FORMATINDA 

Stada komşu proje içerisinde AVM, rezidans, kültür sanat merkezi, okul, konut ve ofisin yer alıyor. Gökdelen formatında hayata geçmesi öngörülen projenin tanıtımında Kordon'a Kruvaziyer Limanı'na ve ulaşım ağlarına yakınlığına vurgu yapılırken, 'kesintisiz deniz manzarası' ifadesi kullanıldı. Projenin toplam 75 bin 467 metrekare alanda gerçekleşecek. Projenin gerçekleşecek olan Özak GYO sahibi Ahmet Akbalık, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Yardımcılığı ve TİM Sektörler Konseyi Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. 



İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön