19 / 03 / 2024

Altan Elmas: Güçlü siyasi iradeye güvenimiz tam!

Altan Elmas: Güçlü siyasi iradeye güvenimiz tam!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konut satışlarında pandeminin olumsuz etkilerinin telafi edilmeye başladığını söyleyerek piyasada iştahın artığını belirtti. 



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yaptığı açıklamada konut piyasasında pandeminin olumsuz etkilerinin hızla telafi edildiğini ve konut satın almaya yönelik iştahın arttığını dile getirdi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; gayrimenkul sektörünün son 14 yıldır ekonominin lokomotifliğini üstlendiğini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, arz talep dengesi içerisinde sektörün bazen sert fren yaptığını bazen de gaza basarak yoluna devam ettiğini dile getirdi.

Elmas 2020 yılının toparlanma yılı olduğunu söyleyerek "Seneye bu pozitif beklentilerle başlandı ve mart ayına kadar da epey yol alındı. Ancak pandemi her şeyi etkiledi. Hazirandan itibaren 3 ay süren düşük faizli kampanya ise sektörün rekor sayıda satışlar gerçekleştirerek toparlandığı dönem oldu" şeklinde konuştu. 

İştah devam ediyor  

Konut piyasasına olan ilginin devam ettiğini söyleyen Elmas, "Faizlerin yeniden yükselmesiyle birlikte satışlar düşüşe geçti. Ancak piyasada alım iştahının devam ettiğini söylemek mümkün. Sur Yapı olarak haziran ayında 15 yıla varan vade ile ilk 12 ay ödemesiz 0.64 faizle "Rahat Bi' Nefes Al" adında yeni bir kampanya başlattık. İstanbul'daki projelerimizde ilave yüzde 20, Antalya projemizde ise yüzde 10 indirim sağladık. Bu büyük kampanya, vatandaşlarımızdan yoğun talep gördü. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde büyük fedakarlıklar gösterip bizlere rahat bir nefes aldıran sağlık çalışanlarımızı da unutmadık. Onlar için de mevcut indirimlere ilave olarak 15 bin TL'ye varan ek indirimler yaptık. Bu dönemde oluşan ihtiyaçlarla biz de projelerimizi tekrar gözden geçirme fırsatı yakaladık. Aslında planlamamız ve mimari fonksiyonlarımızla pandemi koşullarına çok da uygun projeler inşa ettiğimizi gördük. Bu nedenle pek çok projemizde yüzde 90 doluluk oranına ulaştık."
'Mis Gibi Hayat' konseptiyle sektörde bir ilki gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk yeşil kampanyasını başlattıklarını anlatan Altan Elmas, "Pandeminin etkisi olmasına rağmen Ocak-Eylül dönemindeki satışta yüzde 34.2'lik artış oldu. Artan faizlere rağmen talebin devam ettiğini peşin alımların aynı dönemde yüzde 13.6 artmasından da ölçebiliyoruz" dedi.

2020 yazında rekor satışlar yapıldı 

Hükümetin aldığı önlemlerle 2020 yılında cazip paketlerin sunulduğuna vurgu yapan Elmas "O paketlerin de büyük etkisiyle güzel bir iklim oluştu. Sadece konut sektörü değil diğer sektörlere de dönük teşvikler açıklandı. Sonuçta biz de kayıplarımızı o dönem içerisinde gidermeye çalıştık. Büyük oranda da karşıladık" dedi. Haziran ve temmuz aylarında rekor seviyelerde satış yaptıklarını kaydeden Elmas, "Ağustosun ortasından itibaren eylül-ekim ağırlıklı yabancı satışlarımızda ciddi bir artış var" ifadelerine yer verdi. 


Teslimler 2021'de  

Altan Elmas, devam eden projeleriyle ilgili de şunları söyledi: "İstanbul'da satışı devam eden Muhit Sancaktepe, Yeşil Mavi, Topkapı Evleri, Tempo City, Şehir Konakları, Bahçeyaka, İlkbahar ve Excellence Koşuyolu projelerimiz ile Antalya Projemiz'e yatırımlarımız devam ediyor. Bir yandan teslimlerine başlayacağımız projelerimizle 2021 yılına 'teslim yılı' olarak hazırlanıyoruz. Antalya projemizde Park Etabı'nda yaşam başlarken yılsonuna kadar teslim ettiğimiz konut sayısı 1.560 olacak. Yine Antalya projemizde Turkuaz Etabı ve Sur Cadde'nin inşası hızla devam ederken 2021'de yeni etaplar açmayı planlıyoruz."

İstanbul'da pandemiye sebebiyle ertelenen ve ruhsatı alınmış 4 tane projeleri olduğunu söyleyen Altan Elmas, "Onların en az ikisini ilk çeyrek gibi satışa sunmayı planlıyoruz. Ona göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama ağırlıklı olarak da projelerin teslimiyle geçireceğimiz önemli bir üretim yılı olacak bizim için" dedi.

70 bin kişilik mega şehir inşa ediliyor 

Güçlü siyasi idareye, Türkiye ekonomisinin derinliğine, iş dünyasının zekasına, çevikliğine ve sektörlerle kol kola yürüyebilen bakanlıklara güvendiklerini söyleyen Elmas, "Ekonomi yönetimimizin liderliğinde 2023 hedeflerinin başarılacağına inanıyoruz. Ancak birlik olunursa başarılı olmanın mümkün olduğu bir zamandayız. Türkiye, 83 milyon nüfusuyla her türlü güçlüğün üstesinden gelecek iradeye sahip bir ülke. Sur Yapı olarak her zaman önce Türkiye dedik. Bu anlayışla 2023'e de sağlıklı büyüyerek, vizyoner stratejiler geliştirerek hazırlanıyoruz. 2023 yatırımları kapsamında 70 bin kişinin yaşayacağı Antalya'daki mega şehrimizi tüm fonksiyonlarıyla faaliyete alacağız" dedi. 

Altan Elmas: Konutta stoklar eriyor, arz eksikliği geliyor!


Geri Dön