28 / 03 / 2024

Altaylı taraftarlardan Özgür Ekmekçioğlu'na stat tepkisi!

Altaylı taraftarlardan Özgür Ekmekçioğlu'na stat tepkisi!

Altaylı taraftarlar, Alsancak Stadı konusunda yaptığı konuşmalar sebebiyle başkan Özgür Ekmekçioğlu'na sosyal medyadan tepki gösterdi.



Altaylı taraftarlar, Alsancak Stadı konusundaki açıklamaları nedeniyle başkan Özgür Ekmekçioğlu'na sosyal medyadan birçok tepki geldi.  İzmir  Ekonomi Üniversitesi'nde dün Altay Başkanı Ekmekçioğlu, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı'nın katılımıyla düzenlenen panelde yapımı süren Alsancak Stadı'nın son durumu değerlendirildi. Başkanlara soru yönelten moderatörün, "Altay Alsancak Stadı" ibaresini kullanmasıyla Altınordu Başkanı Özkan bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti.

Bunun üzerine salonda gülüşmeler yaşandı ve Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "Altınordu, Altay diye bir şey yok. Alsancak Stadı yıllardır İzmir takımlarının yükünü aldı" sözleri taraftarlardan tepki aldı. 1914 Taraftarlar Derneği, "Emeklerimizi boşa harcatmayacağız. Tüm Türkiye tarafından Altay Alsancak Stadyumu olarak anılan stadımızın ismi dün de, bugün de, yarın da öyle kalacak. Herkes bilmelidir ki bu yolda yıllardır verilen emeklerin ve çekilen çilelerin boşa gitmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Taraftarlar sosyal medyada "Alsancak Stadı Altay'ındır" paylaşımlarında bulundu.

STAT KAVGALARI BİTTİ

Alsancak Stadı'nın kullanımı ile ilgili Altay ve Altınordu kulüpleri hak iddia edip karşı karşıya gelmişti. Stadın 9 Eylül 2017'de yapılan temel atma töreninde Altaylılar ve Altınordulular arasında gerginlik yaşanmıştı. Son dönemde sık sık bir araya gelen iki kulübün başkanları dostluk mesajları verip barış ilan etti. Son olarak Altınordu derbide Altay taraftarına kale arkası tribünü yerine maraton tribününde yer vererek jest yaptı. Yapımı devam eden Alsancak Stadı'nın dış cephesi Altay'ın renkleri olan siyah-beyaz renklerle kaplanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yeni Alsancak Stadı'nın kullanım hakkı konusunda vereceği karar merak ediliyor.


Geri Dön