27 / 04 / 2024

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Altın fiyatları yatırımcıların odağında kalmayı sürdürüyor. Dolar endeksinin tepe yapmasıyla baskılanan altın için yatırımcılar, “Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?” sorusunu araştırmaya koyuldu.



Bu arada analistlerden çok kritik değerlendirmeler geldi. TD Securities ekonomistleri, ons altın fiyatlarının 1.675 dolar seviyesinin altına düşeceği tahmininde bulundu. Wall Street anketine katılan analistler ise bu hafta altının yükseleceğini belirtti. İşte analistlerin değerlendirmeleri...

Dünya genelinde açıklanan makroekonomik veriler önde gelen ekonomilerde yavaşlamanın sürdüğüne işaret ederken, salgın ve savaş gibi süregelen riskler dikkate alındığında resesyon endişeleri gündemi tedirgin etmeyi sürdürüyor. Öte yandan arz yönlü baskıların canlı kalması, uzun süreli yüksek enflasyon endişelerinin devam etmesine neden oluyor.

Bu doğrultuda enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan merkez bankalarının atacağı adımlar ve yetkililerin yönlendirmeleri, yatırımcı fiyatlamaları açısından en önemli belirleyici durumda bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön