20 / 04 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Kritik döneme girildi!

Altın yatırımcıları dikkat! Kritik döneme girildi!

Altın fiyatlarında son zamanlarda gerçekleşen dalgalanmalar yatırımcılar ve milyonlarca vatandaş tarafından sıkı takip ediliyor. Altının gramı kritik seviyenin altında işlem görüyor. Altın almak isteyenler "Altın fiyatları yükselecek mi yoksa düşecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor...



Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Milyonlarca vatandaş ve yatırımcı altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Altın fiyatlarında kritik dönem başladı. Gram altın 500 liranın altında işlem görüyor. Çeyrek altın 818 lira, cumhuriyet altını 3 bin 327 lira, Ons altın ise bin 780 dolar civarında seyrediyor. Peki altın fiyatları yükselir mi? Piyasada beklenti ne yönde? İşte altın fiyatları ile ilgili tahmin ve analizler...

ALTINA YÖNELİK TAHMİNLER

A Haber'de yer alan habere göre; OCBC Bank stratejistlerine göre; ons altın 2022 yılının sonuna kadar 1.500 dolar seviyesine yükselebilir. OCBC Bank'ın değerlendirmesine göre altın fiyatlarında daha düşük seviyeler görülebilir. Kurum ons altın fiyatını bu yılın sonunda 1800 dolar, gelecek yılın sonunda ise 1500 dolar olacağını bekliyor.

Commerzbank, enflasyon endişelerinin altın fiyatını yıl sonuna kadar 2.000 dolar/ons'a yükseltmesini öngörüyor. Commerzbank ayrıca gümüş fiyatının 2021 sonunda 30 dolara yükseleceğini ve paladyumun ons başına 2.800 dolar olacağı söyleniyor. Kurum, altının 1.941 -1966 dolar seviyesine kadar yükseliş beklentisi içinde.

Altın yatırımcıları dikkat! Kritik döneme girildi!

TUTUNMA ÇABASI

IKON Menkul tarafından hazırlanan altın fiyatları analizi: "Ons altın, mart sonu haziran başı tarihlerinde gerçekleşen 1678/1912 yükselişini Fibo 61.8 oranında düzeltti. 1760 bölgesine kadar düşüş yaşadıktan sonra son günlerde burada bir tutunma çabası görmekteyiz. Dört saatlik grafik ile baktığımızda fiyat – RSI arasında pozitif uyumsuzluk olsa da görüntü zayıf kalmaya devam ediyor. 1794 direnci aşılmadan, yukarı yönlü hareketlerin (en azından tepki yükselişlerinin) devam edebileceğini teyit etmek zor. Daha çok 1794'ün altında negatif eğilimin sürmesi teknik olarak daha olası duruyor. Yine de 1794 direnci oldukça dikkat edilmesi gereken seviyedir. Destekler: 1770 – 1760 – 1745 Dirençler: 1783 – 1794 – 1809"

23 Haziran 2021 altın fiyatları!

Uzmanlar açıkladı: Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön