28 / 03 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları bugün ne oldu? 

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları bugün ne oldu? 

Altın yatırımcıları ve altın almak isteyen kişiler altın fiyatlarını merak ediyor. Altın fiyatlarındaki düşüş ve yükselişler dikkatle izlenirken, altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi sorusunun yanıtı da merak ediliyor... 



Altın fiyatları geçen haftalarda aralıksız bir yükseliş sergiledi. Altın yatırımcıları ve altın almak isteyen kişiler bugünkü çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gram altında fiyatların, 575 Türk Lirası'yla zirveye ulaşmasının ardından 573 Türk Lirası'nda dengede kaldı. 

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki artışla doğru orantılı olarak değerlenen gram altın fiyatları, günü önceki kapanıştan yüzde 1 fazla şekilde 573,3 TL'den bitirdi.

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları bugün ne oldu? 

Gram altın fiyatlarının, bugün 575 Türk Lirası'yla bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından sonra, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanıştan biraz daha düşük olarak 573,0 TL'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altının satış rakamı 941 Türk Lirası, Cumhuriyet altının satış rakamı da 3 bin 840 Türk Lirası oldu. 

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,5 gerileme ile 1.824 dolardan satılıyor. 

Analistler, öğleden sonra ABD'de duyurulacak enflasyon verisinin yatırımcıların odağına yerleştiğine dikkat çekerek, veri öncesinde artış eğilimindeki ABD'nin 10 senelik tahvil faizinin altının ons fiyatını baskıladığının altını çizdi. 

Altın yatırımcıları dikkat! Altın fiyatları bugün ne oldu? 

Fed'in para politikalarında normalleşme çerçevesinde ilk adımı atmasından sonra, yatırımcıların faiz artırımı konusunda izlenecek yola ilişkin ipuçlarına odaklandığına vurgu yapan analistler, bu anlamda enflasyon ve istihdam verilerinin piyasalar üzerindeki etkisinin de güçlü olabileceğinne dikkat çekti. 

Analistler, teknik çerçeveden bakıldığında altının ons fiyatında 1.810 ve 1.790 seviyelerinin destek, 1.830 doların direnç konumunda olduğunun altını çizdi.

9 Kasım 2021 altın fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön