25 / 04 / 2024

Altın yatırımcıları için kritik gün! Altın düşecek mi, yükselecek mi?

Altın yatırımcıları için kritik gün! Altın düşecek mi, yükselecek mi?

Milyonların takip ettiği altın fiyatları yeni güne yükselişle başladı. Altın fiyatlarının yönünü etkileyecek olan ABD enflasyon oranları bugün açıklanacak. Tüm gözler bu saate çevrilirken altın yatırımcılarında meraklı bekleyiş sürüyor.



Altın fiyatları son günlerde yukarı seyrini sürdürüyor. Gram altın bugün 517 lira seviyelerinde işlem görüyor. Altının yönü için belirleyici olacak ABD enflasyon verileri bugün açıklanacak. Enflasyon verisi öncesinde altının ons fiyatı  yukarı yönlü seyine devam ediyor.

A Haber'de yer alan habere göre; son günlerde yatırımcsının yüzünü güldüren altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi?  Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeleren kaynaklı dalgalı seyir izleyen ons altında yükselişin sürüp sürmeyeceği merak ediliyor...

Altın yatırımcıları için kritik gün! Altın düşecek mi, yükselecek mi?

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanakları öncesinde altının ons fiyatının sınırlı bir yükseliş eğiliminde olduğunu söylediler. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yönünü altın fiyatları belirleyecek. 

Altın yatırımcıları için kritik gün! Altın düşecek mi, yükselecek mi?

ALTIN FİYATLARI UZMAN YORUMLARI

Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? İşte 13 Ekim tarihli altın fiyatları ile ilgili uzman yorumları:

Şeker Yatırım: Teknik olarak incelendiğinde, değerli metalde satışların yoğunlaşması durumunda 1751 ve 1744 seviyeleri destek oluşturabilir. Olası düzeltme hareketlerinde ise 1760 ve 1771 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Vakıf Yatırım: Değerli metaller, dolar endeksi ve tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle son dönemde zayıf seyrederken, zaman zaman gelen tepki alımlarına rağmen zayıflığın süreceğini düşünüyoruz. Ons altında, 1.775-1.780 kısa vadeli direnç bölgesi haline geldi. Bu seviye üzerinde alımlar kısa vadede hızlanabilir ancak olası yukarı hareketlerde 1.800-1.810 bölgesi satış fırsatı amacıyla direnç olarak izlenebilir. Aşağıda 1.745-1.720-1.700 destek seviyeleridir.

Tacirler Yatırım Araştırma Yönetmeni Ekin Akbaş: Dün piyasalarda etkili olan zayıf risk iştahı ve ABD 10 yıllıklarının akşam saatlerinde %1,60 seviyesi altına gerilemesi çerçevesinde ons altının alıcılı bir seyir izlediği takip edildi. Bununla birlikte gün içerisinde 1750 dolar seviyesi üzerinde tutunan ve 1750,84 dolar – 1769,36 dolar seviyeleri arasında işlem gören ons altın, günü 1760,11 dolar seviyesinden tamamladı.

Bir süredir bültenlerimizde piyasalarda artan stagflasyon endişelerinin ons altında yukarı yönlü çabaları destekleyebileceğini, ancak alternatif getirilerde devam etmekte olan yükseliş eğiliminin bu çabaları sınırlayabileceğini ifade etmekteyiz. Son dönemde ons altında görülen fiyatlamanın bu durumun net bir yansıması olduğunu belirtebiliriz. Stagflasyon fiyatlamaları piyasalardaki güvenli liman talebini artırarak ons altında yukarı yönlü bir eğilim oluştursa da Fed'in yakın zamanda başlayacak olacak tapering programı ve paralelinde tahvil getirilerinde hızlanması beklenen yükseliş hareketi de değerli metaller için olumsuz bir zemini işaret ediyor. Bu iki fiyatlama arasında sıkışan ons altında bir süre yön arayışının etkili olması beklenebilir. Dolar endeksi ve ABD 10 yıllıklarındaki görünümün değerli metallerdeki görünüm açısından önemli olduğunu ve bu cephedeki yükselişin sürmesi durumunda ons altındaki yukarı yönlü çabaların sınırlı kalabileceğini ifade etmekte fayda var.

Teknik görünümde ise göstergelerin kısa vade için 1725 dolar – 1800 dolar bandını ön plana çıkarmakta olduğunu görüyoruz. Bugün yurt dışında İngiltere ve Euro Bölgesi'nde Ağustos Sanayi Üretimi, Almanya ve ABD'de ise Eylül TÜFE verileri açıklanacak. Yurt dışı akışta ayrıca FOMC Toplantı Tutanakları ve Fed YK Üyesi Brainard'ın Konuşması da yakından takip edilecek.

Seda Yalçınkaya: Ons altın forex piyasasında sabah saatlerinde 1762 seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Tahvil faizlerindeki geri çekilme, ons altına sınırlı güç veriyor. Bu sabah Dolar Endeksi 91.34, ABD 10 yıllıkları %1.58 yakınlarında seyrediyor. Fed'den yükselen şahin sesler artmaya başladı. Clarida ve Bullard ekonominin varlık alımlarının azaltılmasına hazır olduğunu söylerken, Bostic enflasyonun geçici olmadığını söyledi. Tapering beklentileri Dolar'ı, enflasyon beklentileri tahvil faizlerini yukarı iterek ons altında yükselişleri törpüleyebilir. Bugün ABD'den gelecek TÜFE rakamının yakından izlenmesinde fayda var. Veri en son Ağustos'ta %5.3 seviyesinde gerçekleşerek 2008 krizinden bu yana en yüksek seviyelerde kalmayı sürdürmüştü. Öte taraftan Fed'in son toplantısına ait FOMC tutanakları da takip edilecek.

Teknik Analiz: Ons altın dün 1760 üzerine çıktıktan sonra kalıcı olamayarak geri çekildi. Değerli metalde yükseliş isteği var ancak alımlar güçlü değil. Direnç bölgelerinden baskı izleniyor. Bu sabah 22 günlük ortalamaya denk gelen 1760 üzerinde seyreden ons altında bu seviye üzerinde kalıcı olunması 1780 seviyesine doğru yükselişleri beraberinde getirebilir. Tekrar bu seviye altına geri çekilmelerde 1750 seviyesine doğru geri çekilme görülebilir. 1770 seviyesine yükselişlerde stop loss kullanımı kaydıyla aşağı yönlü değerlendirmeler yapılabilir.

.

Altın rekor kırıyor! İşte bugünkü altın fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön