28 / 03 / 2024

Altında son 6 yılın en iyi performansı! Uzmanlar: Ons altın 3 bin dolara kadar yükselecek!

Altında son 6 yılın en iyi performansı! Uzmanlar: Ons altın 3 bin dolara kadar yükselecek!

Altın 2023 yılının ilk çeyreğinde son 6 yılın en iyi performansını gösterdi. Ons altın ilk üç ayda yüzde 8 değer kazandı. Uzmanlar, 20 Mart’ta tarihi zirvesini yapan ons altının seyrine ilişkin önümüzdeki aylarda getiri potansiyelinin yüksek olduğunu belirtiyor.



Küresel merkez bankalarının faiz artırımlarını yakında sonlandıracağına ilişkin beklentiler ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler nedeniyle geçen hafta yükselmeye başlayan altın fiyatları yukarı ivmesini sürdürüyor. Ons altın 2 bin 8 dolar seviyelerinde hareket ederken, uzmanlar altının son 6 yılın en iyi ilk çeyrek performansını gösterdiğini belirtiyor.

Altında son 6 yılın en iyi performansı! Uzmanlar: Ons altın 3 bin dolara kadar yükselecek!

Dünya genelinde ‘şahin’ para politikalarının enflasyondaki düşüş trendine bağlı olarak yakında sonlandırılacağına ilişkin beklentilerin yanı sıra ABD ve Avrupa’da patlak veren bankacılık krizi altını yeniden ‘güvenli liman’ olarak ön plana çıkardı. Ons altın ilk üç ayda yüzde 8 artış göstererek bin 824 dolardan bin 969 dolara ulaştı.

Uzmanlar, altın fiyatlarındaki trendi ‘son 6 yılın en iyi performansı’ olarak değerlendirirken, bu yükselişte ABD Merkez Bankası Fed’in para politikalarına ilişkin beklentilerinin önemli rol oynadığını belirtiyor. Diğer yandan dünya çapında merkez bankalarının devam eden altın talepleri, jeopolitik riskler ve finansal sisteme ilişkin endişeler de altının yönünü yukarı çevirmesinde etkili oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön